POLITIKA

Procurio dokument: Kučić (HDZ) članovima poslala anketu prisvajajući projekte koje su platili svi građani

Ubrzo nakon što je Glas otoka objavio da gradonačelnica Grada Malog Lošinj Ana Kučić gubi potporu članstva Gradske organizacije HDZ-a čija je predsjednica, kako bi ispitala trenutno stanje članovima GO poslan je svojevrsni anketni upitnik kojim želi steći uvid u raspoloženje stranačkih kolega.

Upitnik je s anonimne adrese stigao u redakciju portala, a u njemu se može iščitati kako se predsjednica Gradske organizacije HDZ-a poziva na projekte koji su sprovedeni od strane Grada Malog Lošinja javnim novcem, odnosno novcem svih poreznih obveznika otočana i građana Europske unije, dakle i novcem članova SDP-a te ostalih pojedinaca, stranačkih ili nestranačkih. Tako je HDZ “prisvojio” zasluge na projektima koji su sastavnica razvoja jedinica lokalne samouprave, nevezano za člansku iskaznicu.

Između ostaloga se u pismu od 02. ožujka, a kojeg potpisuje Ana Kučić kao predsjednica, izdvajaju projekti ostvareni kroz četiri mandata HDZ-a, primjerice “vodoopskrba i odvodnja Ilovika, Suska i Unija, obnova krova zgrade OŠ na Iloviku, riva na Susku i Malim Srakanama, javna rasvjeta na šetnici Mali – Veli Lošinj, kao i ulaganje u rekonstrukciju prometnice Mali – Veli Lošinj, obnova ceste do uvale Koromačno u Beleju, vodoopskrba Punte Križa, projekti stanogradnje u Nerezinama, projekti fotonaponskih elektrana na Unijama i na području Ustrina, projekti oborinske odvodnje u Ćunskom i Artatorama, te drugi projekti ulaganja u zdravstvo, podizanje socijalnog cenzusa i naknada umirovljenicima, nabava udžbenika i dr. materijala, poticaji obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima” koji pak, prema mišljenju predsjednice GO HDZ,  “dokazuju kako su stranački izborni programi stvarni te usklađeni s potrebama društva”.

“Vjerujem da Vi, jednako kao ja, želite živjeti u zajednici u kojoj raste životni standard svih generacija i socijalnih skupina, čuvaju se običaji i tradicija, a mlade potiče na ostanak”, između ostaloga ističe Ana Kučić, pozivajući se na “demokratičnost i transparentnost kao temeljna načela HDZ-a”. Uz pismo je priložen anketni upitnik članovima lošinjskog HDZ-a.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

FOTO U Malom Lošinju održan HDZ-ov predizborni skup, pogledajte kako su kršene mjere

Vedran Morin

Predstavljanje HDZ-ovih kandidatkinja za Cres i Mali Lošinj

Vedran Morin

OTKRIVAMO Stanje s financijama Grada Malog Lošinja je dramatično, upitne su čak i plaće

Vedran Morin