Vedran Morin/Glas otoka
POLITIKA

Stambeno zbrinjavanje policijskih djelatnika na Lošinju mrtvo je slovo na papiru

Prošla je godina dana od kada je gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić najavila rješavanje stambenog pitanja policijskim djelatnicima, a koji su ključan čimbenik za sigurnost na otoku. U tom razdoblju nije se ništa postiglo, premda je Ministarstvo unutarnjih poslova potpisalo sporazum s gradovima i općinama temeljem kojih su Jedinice lokalne samouprave sufinancirale troškove stanovanja, međutim ne i s Lošinjom. Prvi takav sporazum MUP-a i jedinice lokalne vlasti o subvencioniranju plaćanja podstanarskog smještaja policijskih službenika sklopljen je u svibnju 2018. godine s Gradom Novaljom.

Stambeno zbrinjavanje općenito je veliki problem, a kao “spasonosno” rješenje Grad Mali Lošinj vidi u obnovi postojećih derutnih prostora ili zaduživanju kako bi se izgradio ionako nedovoljan broj novih stanova s obzirom na interes koji vlada. Državna revizija je između ostaloga na površinu izbacila podatak da Grad ni ne raspolaže s točnim podacima koliko stanova ima u svom vlasništvu, što je još jedan značajan problem i pokazatelj da je stambena politika gorući krumpir u rukama lošinjske vladajuće strukture koji se, nažalost, neće tako brzo “ohladiti”.

Socijalna neosjetljivost Grada reflektira se na činjenici da su sve glasnije najave o odlasku s otoka, kako policijskih djelatnika tako i ostalih koji su “na čekanju” mjesecima i godinama, što bi za Lošinj mogao predstavljati ozbiljan problem s društvenog, socijalnog, sigurnosnog i demografskog aspekta.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

OTKRIVAMO Stanje s financijama Grada Malog Lošinja je dramatično, upitne su čak i plaće

Vedran Morin

Povjerenstvo istražuje ima li povrede sukoba interesa u predmetu protiv Ane Kučić (HDZ)

Vedran Morin

OTKRIVAMO NOVE AFERE Jer amorfna demagoginja Ana Kučić može kupiti neke medije, ali ne i Glas otoka

Vedran Morin