Foto: SDP Lošinj
IZBOR UREDNIKA KOLUMNE

Povijesna prilika lošinjskog SDP-a

Bliže se lokalni izbori pa se zahuktavaju i razgovori političkih dionika o mogućim predizbornim koalicijima. Jedna od njih je i potencijalna predizborna, možda i postizborna koalicija nestranačkoga kandidata Marija Frankovića i lošinjskog SDP-a, čiji bi zajednički nastup uvelike oslabio HDZ-ovu utvrdu i samim time izbore učinio uzbudljivim i neizvjesnim.

Od kako je Glas otoka objavio da se nešto dimi ispod Providence, odnosno spoznaju da postoje pregovori između Frankovića i SDP-a, i dalje su obje strane suzdržane i bez službenih stajališta. Jedine informacije koje stižu su one uobičajene, pritisci od strane manjeg dijela HDZ-a na članove oporbe. Opravdana je njihova nervoza jer su svjesni da se na otoku vode pregovori oko opcije koja bi mogla ugroziti dugogodišnje kraljevstvo te stranke.

Iako za sada ne možemo prejudicirati možebitne ishode dok ne dobijemo službene potvrde, SDP bi ovime uvelike učinio korak više jer, ruku na srce, veliki dio biračkog tijela razočaran je slabim aktivnostima gradske organizacije iz koje se ne nazire ozbiljan kandidat, a koji bi bio spreman udariti šakom o stol. SDP ima priliku podržati kandidata koji kod otočne javnosti od prvoga dana uživa simpatije i koji se ne libi ozbiljnije kritizirati aktualnu vlast, a zajedničkim snagama Dejan Nekić bi gledajući dugoročno dobio priliku jačati temelje gradske organizacije za što je u konačnici i dobio povjerenje županijskog SDP-a.

Imaju li pak u SDP-u neke druge namjere i računice, vjerujemo da ćemo znati vrlo brzo.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

VIDEO Blatski HDZ predstavio kandidate s liste i programske smjernice

Glas otoka

Na otoku Pagu rovovska borba političkih aktera za svaki glas

Glas otoka

Franciska Jurišić Bačić (HDZ) predstavlja svoju kandidaturu za načelnicu Općine Blato

Glas otoka