Vilson Berisha/Glas otoka
HRVATSKA

Sunčano, ponegdje s malom naoblakom, a na srednjem i južnom Jadranu i s maglom

Sunčano, ponegdje s malom naoblakom, a na srednjem i južnom Jadranu i s maglom, vremenska je prognoza DHMZ-a za danas. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu od sredine dana mjestimice umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. I dalje iznadprosječno toplo s najvišom dnevnom temperaturom većinom od 17 do 22 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo višom.

Sutra se u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu očekuje prolazno naoblačenje, samo mjestimice moguće uz vrlo malo kiše, uglavnom na zapadu. Na srednjem i južnom Jadranu većinom sunčano, na krajnjem jugu u prvom dijelu dana još ponegdje magla. Vjetar slab i umjeren, na udare mjestimice jak sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, najprije na sjevernom dijelu, poslijepodne i prema jugu. Bura osobito podno Velebita na udare i olujna. Najniža jutarnja temperatura između 1 i 6, na Jadranu od 6 do 12 °C. Najviša dnevna između 7 i 12, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 14 do 19 °C.

Hrvatski autoklub

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Dalmaciji, a u ostalom dijelu zemlje vozi se uz povoljne vremenske uvjete. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji tijekom dana mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Zbog vozila u kvaru na Jadranskoj magistrali (DC8) u Splitu na predjelu Lovrinac u smjeru Omiša prometuje se naimjenično uz odgovarajuću prometnu signalizaciju.

Vozi se otežano na prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Pozivamo vozače da prate upute nadležnih službi.

Biciklističke utrke u Istri:

  • Trofej Umag 2021. – 3.ožujka od 11:00 do 15:00 Umag: Stela Maris-Zambratija-Sv. Marija na Krasu-Umag
  • Trofej Poreč 2021. – 7.ožujka od 11:00 do 15:00 Poreč i okolica: Hotel Parentium-Vrvari-Tar-Labinci-kružni tok Tar-kružni tok Vranići od 11. do 14 ožujka, vozi se 17. Međunarodna etapna utrka “Istarsko proljeće kroz Poreč, Funtanu, Vižinadu, Motovun, Marčanu i Umag.

Svih će se dana za vrijeme trajanja biciklističkih utrka (Trofej Umag, Trofej Poreč, Istarsko proljeće) u razdoblju od 11 do 15 sati stvarati kolone i bit će na snazi privremena regulacija prometa na trasi utrka te molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i oprez.

IZVANREDNI PRIJEVOZI:

26./27. veljače ulica Tajnovac (Našicecement)-Vukojevci-Čaglin-Ruševo-Gornji Slatnik-Eugena Kumičića-Dr. Mile Budaka-Đuro Đaković.
Do 15. travnja 2021. godine, obvezna je zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj

U pomorskom prometu nema poteškoća.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")