Press/HSLS
POLITIKA

Rudi Ivković: ‘HSLS je protiv nerazumnog zaduživanja Grada od 16,5 milijuna kuna’

U četvrtak 25. veljače u dvorani mjesnog doma u Ćunskom održana je Izborna skupština lošinjskoga ogranka HSLS-a.

Za predsjednika je odlukom većine prisutnih članova re/izabran Rudolf Ivković, za dopredsjednika Ilario Lettich iz Velog Lošinja, za tajnika Bakir Jerman iz Ćunskog, za rizničarku Jasmina Laslavić iz Malog Lošinja, te za članove Izvršnog odbora Danijela Beljan iz Svetog Jakova, Alen Puškarić iz Malog Lošinja i Dijana Letić iz Velog Lošinja. Izbornoj skupštini prisustvovao je i predsjednik županijskog vijeća HSLS-a, Zoran Bakalović, koji je u obraćanju izjavio da HSLS ima trend rasta te postaje važan faktor nacionalnih, ali i lokalnih politika.

Novi/stari predsjednik Rudolf Ivković se zahvalio članovima i članicama HSLS-a na povjerenju, naglasivši da ga to obvezuje na odgovoran rad i ozbiljan pristup u rješavanju lokalnih problema. Posebno je naveo sve veće siromaštvo na otoku, odlazak mladih i rasprodaju gradske imovine, čemu se HSLS oštro protivi. Traži potpunu javnost rada gradske uprave, otpuštanje viška zaposlenih u gradskoj upravi, objavu podatke o stanju financija grada Malog Lošinja na dnevnoj razini i reformiranje rada gradskih poduzeća i ustanova, jer su građani nezadovoljni pruženim uslugama.

HSLS je protiv nerazumnog zaduživanja grada jer je proračunom za 2021.godinu predviđeno zaduživanje za 16.500.000,00 kuna, što Mali Lošinj dovodi u kategoriju najzaduženijih gradova u županiji. Zatražio je da se otočna javnost upozna o tome gdje su novci od prodaje stare zgrade Osnovne škole Marija Martinolića, velikog građevinskog zemljišta u Velom Lošinju, te 3 stana čijom prodajom je uprihodovano oko 15.000.000,00 kuna.

“Građanima nitko ne govori gdje su novci, osim pustih obećanja kojima nitko više ne vjeruje, stoga je HSLS spreman preuzeti odgovornost te biti na usluzi građanima, a na lokalne izbore izlazi samostalno. U narednim izborima za župana Primorsko-goranskog HSLS Malog Lošinja podržati će našeg otočanina Garija Cappellija, a kada su u pitanju lokalni izbori HSLS će razgovarati sa svim političkim subjektima na otoku i ostvariti suradnju sa onima koji budu interes otoka stavili ispred stranačkih i osobnih interesa. Za sljedeći tjedan najavljena je prva sjednica Gradskog ogranka HSLS-a Mali Lošinj na kojoj će se raspravljati o programu HSLS-a za lokalne izbore u svibnju”, poručio je Ivković.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

VIDEO Blatski HDZ predstavio kandidate s liste i programske smjernice

Glas otoka

Na otoku Pagu rovovska borba političkih aktera za svaki glas

Glas otoka

Franciska Jurišić Bačić (HDZ) predstavlja svoju kandidaturu za načelnicu Općine Blato

Glas otoka