Vedran Morin/Glas otoka
GLAS OTOKA PAŠMAN

Općini Pašman odobrena novčana sredstva iz EU fondova za nabavku montažnih ribarnica

Općini Pašman odobren je projekt u sklopu ”Skraćivanje lanaca opskrbe nabavkom montažnih ribarnica” od strane FLAG-a Lostura, a na temelju prijave projekta na EU natječaj FLAG-a Lostura, Mjera 1.1. Skraćivanje lanaca opskrbe, javlja općinski portal.

Glavni cilj projekta vrijednog 463.217,46 kuna je nabava i opremanje dviju montažnih ribarnica kojima se doprinosi stvaranju novih načina prodaje proizvoda ribarstva. Općina će kroz ovaj projekt nabaviti Kontejnere “Ribarnica Eurostandard” (5280x2780x2850), piše portal Otok Pašman, te podsjeća kako na području općine trenutno nema uređenog prostora/ribarnice za prodaju svježe ribe i drugih proizvoda ribarstva i akvakulture.

Projektom se tako rješava ovo pitanje koje je važno kako za lokalno stanovništvo tako i za brojne turiste u ljetnoj sezoni. Stvaranjem adekvatnih uvjeta za prodaju ribljih proizvoda povećava se mogućnost prodaje lokalne ribe te se doprinosi razvoju lokalnog gospodarstva otvaranjem novih radnih mjesta. Ovim projektom potiče se i konzumacija ribe s čime se dugoročno utječe na poboljšanje prehrambenih navika, a samim time i na zdravlje lokalnog stanovništva.

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu FLAG “Lostura” je udruga registrirana u Biogradu na Moru, a njezina osnovna djelatnost je razvoj ribarstva i promicanje potrošnje ribe i morskih plodova kroz povezivanje i sudjelovanje u projektima te zajedničkim aktivnostima u prikupljanju sredstava.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Javni poziv Općine Pašman za financiranje programa, projekata i manifestacija koje organiziraju udruge

Glas otoka

Stigle prve klupe za ljepši vizualni identitet općine Pašman

Glas otoka

Napreduju radovi na uređenju okoliša na području općine Pašman

Glas otoka