Press
GLAS OTOKA HVAR POLITIKA

U Ministarstvu zdravstva predstavljen Idejni projekt Zdravstvenog centra Hvar

U Ministarstvu zdravstva Povjerenstvu je predstavljen Idejni projekt “Zdravstveni centar Hvar” i projekt medicinske tehnologije glavnoga projektanta Batona Arifija. Na predstavljanu su sudjelovali uz ministra zdravstva Vilija Beroša i gradonačelnika Hvara Rikarda Novaka i ostali članovi Povjerenstva iz Ministarstva turizma, Ministarstva državne imovine, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Press

U realizaciji ovoga kapitalnog projekta od vitalnog značaja za grad i otok Hvar u travnju 2018. godine izrađena je Strategija razvoja projekta, dok je u travnju 2019. provedena Analiza potražnje za budućim uslugama unutar Zdravstvenog centra Hvar te izrađena studija predizvodljivosti projekta. Cilj osnivanja Zdravstvenog centra Hvar je unaprjeđenje zdravstvene zaštite, podizanje dostupnosti i kvalitete zdravstvenih usluga stanovnicima otoka, unaprjeđenje kvalitete života i skrbi za stare i nemoćne osobe kao i obogaćivanje turističke ponude pružanjem zdravstvenih usluga u zdravstvenom turizmu.

Izgradnja je planirana na dijelu zemljišta koje je u vlasništvu Republike Hrvatske, ukupne površine 2,3 hektara na kojem bi trebali biti smješteni Dom zdravlja i hitna pomoć te lječilišni hotel s poliklinikom i centrom za rehabilitaciju. Kako je sjeverno od navedenog područja planirana izgradnja Sportskog centra, ova dva projekta dugoročno bi činila jednu cjelinu. Povjerenstvo će projekt predstaviti javnosti u Hvaru krajem ožujka ili početkom travnja 2021. godine.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")