Preslika
POLITIKA

Sjednica Vlade: Od 01. ožujka se otvaraju terase kafića, priprema se cjeloviti registar otoka

U 10 sati je započela sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je na početku istaknuto postupno ukidanje epidemioloških mjera od 01. ožujka.

“Tjedni brojevi nam padaju, smanjeni su gotovo 11 puta. Bilježimo porast na tjednoj razini u odnosu na prošli četvrtak, još ne znamo uzroke. I dalje moramo zadržati oprez. Uz Dansku smo danas s najmanjom incidencijom u EU. Smanjeni su brojevi hospitaliziranih, u samoizolaciji…”, prenose mediji najavu predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića, koji dodaje da se nakon niza konzultacija namjerava od 1. ožujka omogućiti rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima.

Također, omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima s određenim specifičnostima s obzirom na kontakt i kolektivne sportove.

“Nastavit ćemo s praćenjem poduzetnika i nastojat ćemo izaći ususret što se tiče očuvanja radnih mjesta. Apeliram na sve da budemo oprezni”, rekao je.

“Drago mi je da je Ministarstvo regionalnog razvoja pripremilo prvi cjeloviti registar otoka. Tu je svih 1244 hrvatskih otoka, otočića i hridi, omogućit će se pristup svim informacijama o otocima”, dodao je Plenković.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")