Press/AM UK
POLITIKA

Vedran Vivoda kandidat Akcije mladih i Unije Kvarnera za gradonačelnika Grada Rijeke

Na konferenciji za medije Akcije mladih i Unije Kvarnera najavljen je zajednički nastup na izborima u Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, te su tom prilikom predstavljeni kandidati za izvršnu vlast u Gradu Rijeci.

Gradski vijećnik Akcije mladih Vedran Vivoda kandidat je Akcije mladih i Unije Kvarnera za gradonačelnika Grada Rijeke, a Robert Salečić, privatni poduzetnik i djelatnik u glazbenoj kulturi te Alan Sanković, bivši vrlo uspješni načelnik Općine Lovran, njegov su izbor za zamjenike gradonačelnika.

“Ovim putem najavljujem svoju kandidaturu za Gradonačelnika Grada Rijeke. U proteklom razdoblju služio sam u Gradskom vijeću Grada Rijeke. Borio sam se za odgovorno raspolaganje novcem naših građana, transparentno upravljanje gradom, za dostupni predškolski odgoj i kvalitetne komunalne usluge. Nisam šutio i gledao sa strane, već sam jasno i glasno radio u interesu naših građana. Kao i do sada, i dalje ću dosljedno zastupati interese građana, transparentno i otvoreno pred očima javnosti, a ne iza zatvorenih vrata i pozadinskim političkim igricama na štetu građana. Prihvatio sam kandidaturu i ulazim u ovu kampanju jer želim riješiti nagomilane probleme koji muče naš grad. Želim obnoviti naše ulice, javne prostore i parkove, riješiti stambene potrebe i probleme naših građana, osigurati vrtiće za svu riječku djecu, pružiti najkvalitetnije osnovno obrazovanje u državi, očistiti ulice od smeća, stvoriti uvjete za radna mjesta za 21. stoljeće te osigurati primjerenu cijenu komunalnih usluga i kvalitetan javni prijevoz”, naglasio je Vivoda.

Za Rijeku želi da bude primjer grada u kojem se kvalitetno živi.

“Moja kampanja će biti drugačija od ostalih kandidata. Neću se kao oni razbacivati otrcanim floskulama i ispraznim frazama koje smo čuli već tisuću puta, već ću građanima predstaviti 100 konkretnih mjera koje ću ostvariti. Na kraju mog mandata neće biti dvojbe jesam li ispunio svoja obećanja. Također, smatram da je došlo vrijeme za novu generaciju politike i političkog rada. U okviru moje kampanje građanima će biti dostupni digitalni alati kojima će moći nadopuniti program sa svojim točkama, a isti sustav direktne participacije ću implementirati i u vođenje grada”, poručio je zajednički kandidat Akcije mladih i Unije Kvarnera.

Za svoj najuži tim koji će mu pomoći u vođenju grada odabrao je Roberta Salečića, riječkoga djelatnika u glazbenoj kulturi i poduzetnika, dok je drugi zamjenik Alan Sanković, inženjer i ekonomist u tehnološkoj tvrtki, koji je obavljao funkciju načelnika Općine Lovran u prošlom mandatu.

“To su ljudi od mojeg maksimalnog povjerenja koji su spremni staviti svoje na raspolaganje vrijeme, znanje i srce kako bi ovaj grad spasili od daljnjeg propadanja”, zaključio je Vedran Vivoda.

Robert Salečić je istaknuo kako je prvi puta za političkom govornicom, ali da kao čovjek koji svakodnevno komunicira s građanima ne može više pasivno promatrati svoj grad kako propada, već će učiniti sve da se problemi građana počnu rješavati.

Alan Sanković na kraju konferencije za medije jasno je istaknuo da svoje znanje, vrijeme i srce stavlja Vedranu i građanima ovog grada na raspolaganje.

“Predanim radom, odgovornim ponašanjem i primjenom stečenih znanja možemo izvući Grad Rijeku iz financijske, društvene i političke depresije kao što smo to učinili i činimo dalje u Općini Lovran”, poručeno je s konferencije.

Za Vivoda ističu da je najglasniji i najaktivniji gradski vijećnik Akcije mladih u Gradskom vijeću Grada Rijeke. Po struci profesor informatike i povijesti te ponosni otac dvije curice. Privatni je poduzetnik na području kreativnih industrija i informatičkoj tehnologiji s velikim iskustvom u radu s udrugama i društvenim poduzetništvom. Organizator je velikog broja akcija, radionica i edukacija usmjerenih prema mladima, društvenom poduzetništvu, zaštiti okoliša, humanitarnim akcijama i programima vezanim za organizaciju društvenog i kreativnog života mladih. Organizator je radionica i edukacija vezanih za zaštitu okoliša, održivi razvoj i gospodarenje otpadom te je u svom angažmanu uspješno provodio studije gospodarenja otpadom u jedinicama lokalne samouprave diljem Hrvatske.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Đanino Sučić (UK) kandidat za gradonačelnika Cresa

Glas otoka

Unija Kvarnera i Akcija mladih: ‘U sljedećem mandatu imperativ izgradnja ključnih prometnih pravaca na Kvarneru’

Glas otoka

Marko Boras Mandić (UK) uputio otvoreno pismo županu Zlatku Komadini

Glas otoka