Press/Grad Dubrovnik
GLAS OTOKA OSTALI POLITIKA

Osigurano 400 tisuća kuna za obnovu Doma kulture na Kalamoti

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU Gradu Dubrovniku je odobrilo sufinanciranje projekta “Adaptacija i sanacija – energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu” u iznosu od 400 tisuća kuna, u sklopu Programa razvoja otoka u 2021. godini.

Projektom je predviđena adaptacija unutarnjeg prostora te radovi na vanjskoj ovojnici zgrade; toplinska izolacija vanjskih zidova grijanog dijela, toplinska izolacija krovne konstrukcije, izvedba slojeva plivajućeg poda i zamjena postojeće vanjske stolarije novom PVC stolarijom. Osim toga, ugradit će se dizalica topline zrak-voda, dok će se postojeća rasvjeta zamijeniti novom energetski učinkovitijom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.381.481,88 kuna s PDV-om.

Realizacijom ovoga projekta stanovnicima otoka će se osigurati polivalentan javno-društveni prostor za provedbu raznih društvenih aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života na otoku na kojemu ne postoje slični sadržaji za lokalno stanovništvo, priopćio je Grad Dubrovnik.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Napreduje rekonstrukcija rive Donje Čelo na Kalamoti

Glas otoka

Sufinancirat će se sanitetski prijevoz na Mljetu i liječnik medicine na Koločepu

Glas otoka

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i o sustavu odvodnje otpadnih voda na Koločepu

Glas otoka