Grad Stari Grad
GLAS OTOKA HVAR POLITIKA

Osigurana sredstva za uređenje DV ‘Srdelice’ u Starom Gradu

Uređenje vrtićkog dvorišta Srdelice u Starom Gradu dobilo je ‘zeleno svjetlo’ i potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 250.000,00 kuna. Ovime su osigurana sredstva za realizaciju projekta kojim će se sanirati i rekonstruirati potporni i ogradni zid vrtićkog dvorišta i time otkloniti svaka opasnost po djecu kojima je ovo omiljeno mjesto za igru i druženje.

Naime, u dvorištu, uz južni ogradni zid nalazi se staro stablo košćele (beprima) čije su korijenje i deblo prouzročili pukotine po cijeloj visini ogradnog zida kojeg je potrebno hitno sanirati, kao i cijeli potez južnog zida dvorišta.

Na zapadnom ogradnom zidu dvorišta vrtića projektom je također planirano izmještanje ulaznih vrata u dvorište prema sjeveru kako bismo sam ulaz prilagodili osobama sa invaliditetom i maloj djeci koju roditelji dovode u kolicima. Planira se postaviti i drvena ograda koja će dijeliti ulazni dio od prostora za igru te anti-stres podloga za veću sigurnost djece. Dio na kojem se nalaze postojeća vrata zazidat će se kamenom.

Uz ovaj projekt ukupne vrijednosti 456.187,50 kuna  također je prijavljeno uređenje i opremanje prostora za pripremu obroka, a realizacijom će se u potpunosti završiti s radovima na zgradi vrtića te osigurati kvalitetu i dostupnost socijalne infrastrukture za sve korisnike, prvenstveno djecu te osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Grad Stari Grad stvorio preduvjete za izgradnju prve gradske komunalno-poduzetničke zone

Glas otoka

Stari Grad otkupio brod iz filma nastalom prema najpoznatijem djelu Petra Hektorovića

Glas otoka

Spremnici za odvojeno prikupljanje otpada stigli i u Stari Grad na Hvaru

Glas otoka