Foto: Miguel MEedina (AFP)
COVID19

COVID-19 Dnevno izvješće županijskih stožera

U posljednja 24 sata zabilježena su 343 nova slučaja zaraze koronavirusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2201. Među njima je 786 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 67 pacijenata. Nažalost, od posljedica koronavirusa, preminulo je 13 osoba.

Izradio: Sandro Puncet

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 240.360 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 5462 preminule, ukupno se oporavilo 232.697 osoba , toga 240 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 11.384 osobe. Do danas su ukupno testirane 1,313.573 osobe, od toga 6879 u posljednja 24 sata.

Svi testni centri u Republici Hrvatskoj

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija:

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 447 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 2 novozaražene osobe. Kod 1 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije. U epidemiološkoj obradi nalazi se 1 osoba.

Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 33 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 628 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 19 osoba, a 1 osoba je u primarnom respiracijskom centru Rijeka.

Primorsko-goranska županija:

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 30 novooboljelih od koronavirusa, a 36 osoba je ozdravilo, izvijestili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Ističu nadalje da je u padu i broj aktivnih slučajeva bolesti Covid 19, trenutno ih je 287. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađen 431 uzorak, a udio pozitivnih je 7 posto.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka na bolničkom liječenju se nalazi 40 osoba, od toga su tri pacijenta na respiratoru. Dobra je vijest da tijekom jučerašnjeg dana, nije bilo preminulih od COVID-19 bolesti u PGŽ.

Čeka se objava tablice s podacima po jedinicama lokalne samouprave.

Ličko-senjska županija:

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 5 je novooboljelih osoba od COVID-19, 4 osobe su izliječene. 3 oboljele osobe su Otočca te 2 s područja Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2962 osoba od čega je 37 aktivnih slučaja, 107 osoba je preminulo te su ukupno izliječeno 2818 osoba. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 6 osoba.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 120 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 175 mjera samoizolacije. Provjerom utvrđena dva kršenja.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije 15 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. 11 novozaraženih izolaciju provode na području Grada Zadra, dvije na području Pakoštana te po jedna na području Biograda i Benkovca.

Koronavirus pojavio se u jednom privatnom domu za stare i nemoćne na području Grada Zadra gdje je zaraženo 4 korisnika. Korisnici ovog doma kao i ostalih manjih domova na području Zadarske županije prošli su tjedan dobili prvu dozu cjepiva pa su im simptomi blagi i dobro se osjećaju.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 275 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 740 stanovnika, a od bolesti se oporavilo još 11 osoba. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 12 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su tri kršenja mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 13 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. Trenutno je 60 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 12 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 9 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 474 osobe. U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 194 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Molimo građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Splitsko-dalmatinska županija:

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 56 novih slučajeva zaraze, od 557 obrađenih testova. Preminula je jedna osoba, koja je uz infekciju koronavirusom imala brojne komorbiditete.

Dubrovačko-neretvanska:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom (31 utvrđen brzim antigenskim testom). Radi se o 29 osoba iz Dubrovnika, 18 iz Konavala, sedam iz Župe dubrovačke, četiri iz Orebića, tri iz Ploča, dvije iz Metkovića, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Janjine i Korčule te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 40 muških i 27 ženskih osoba, a 41 osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu.
Preminula je jedna muška osoba iz Konavala (rođ. 1928.)

Izliječeno je 39 osoba: 17 iz Dubrovnika, osam iz Konavala, šest iz Župe dubrovačke, četiri iz Metkovića, dvije iz Slivnog te po jedna s Mljeta i iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađeno je 359 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 43 260 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 36 osoba pozitivnih na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su tri na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1031 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (sva tri kršenja mjere utvrđena na granici). Od početka pandemije zabilježeno je 370 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")