Foto: Nikica Vrsalović
BRAČ GLAS OTOKA POLITIKA

Općina Selca: ‘U mjestu Povlja će se do početka turističke sezone postaviti uspornici na glavnim punktovima’

Čitatelj portala skrenuo nam je pozornost na peticiju grupe mještana koja je u kolovozu 2020. godine predana Općini Selca na otoku Braču, a sa zahtjevom da se u naselju Povlja na rivu postave uspornici, tzv. ležeći policajci.

> BLIŽE SE LOKALNI IZBORI Javite što vam smeta na vašem otoku

U peticiji se od načelnika Ivana Marijančevića traži da se što hitnije postave uspornici na potezu od kipa sv. Ivana na žalu pa do slastičarnice “Jadran”, ističući slične primjere drugih mjesta s područja Općine Selca. Stoga smo prema načelniku poslali upit je li peticija razmotrena te u kojoj fazi je rješavanje tog pitanja, odnosno hoće li se peticija uvažiti, a odgovor koji smo ubrzo zatim zaprimili prenosimo u nastavku, u izvornom obliku.

Općina Selca svakako planira izraditi prometni elaborat kojim bi predvidjeli postavljanje novih prometnih znakova kao i prilagodbu prometa (posebno u ljetnim mjesecima).

Nastavno na uspornike, za tako nešto nije potrebno pisati peticiju jer smo otvoreni za svaki dobronamjerni prijedlog (što ova peticija u načelu jest), međutim još uvijek razmatramo sve postavljene zahtjeve jer smo mišljenja da je broj traženih ležećih policajaca ipak malo pretjeran za jedno tako malo mjesto kao što su Povlja.

U svakom slučaju uspornici će biti postavljeni do početka ove turističke sezone na glavnim punktovima sukladno prijedlogu naših građana. Svako dobro i lijep pozdrav”, Ivan Marijančević, načelnik.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")