Ilustracija: Pixabay
CRNA KRONIKA

Na cesti Tisno-Murter autom naletio na 67-godišnjeg biciklista

U prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti Tisno-Murter u nedjelju, 21. veljače oko 17,40 sati, teške tjelesne ozljede zadobio je 67-godišnji vozač bicikla.

Do prometne nesreće je došlo kada 53-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom Opel, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste, vidljivosti i preglednosti (sumrak, nepregledan zavoj ulijevo, uzdužni nagib u usponu) te je u izlasku iz lijevog nepreglednog zavoja naletio na 67-godišnjeg biciklista koji se kretao u istom smjeru lijevom stranom kolnika (iako je bio dužan kretati se desnom), bez svjetala s prednje ili stražnje strane bicikla kao i bez ikakvih reflektirajućih oznaka, a koji je od udara pao na tlo. Nakon što mu je ukazana pomoć u Općoj bolnici Šibenik, pušten je na kućnu njegu.

Protiv vozača automobila, zbog izazivanja prometne nesreće, biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a protiv vozača bicikla Obvezni prekršajni nalog zbog počinjenja više prekršaja.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")