PRess/Vlada RH
POLITIKA

HDZ još jedino za Primorsko-goransku županiju nema kandidata za župana

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a u ponedjeljak 22. veljače održalo je zajedničku sjednicu na kojoj se raspravljalo o aktivnostima Vlade i Hrvatskog sabora te o prijedlozima kandidata za čelna mjesta u županijama na skorašnjim lokalnim izborima.

“Prošli smo sve kandidate za župane i županice. Primorsko-goranska županija nije još odredila kandidata, odnosno županijski HDZ. Što se tiče ostalih sve je potvrđeno i riješeno”, rekao je predsjednik HDZ i predsjednik Vlade Andrej Plenković novinarima nakon sjednice.

Dodao je da HDZ ima čak tri županice, Antoniju Jozić u Požeško-slavonskoj županiji, Martinu Hajdin u Karlovačkoj županiji te u Istarskoj županiji Irenu Krstić.

Komentirao je ponovno slučaj riječkoga kafića te je istaknuo da ne želi voditi polemiku s vlasnikom kafića “Three Monkey”. Ponovio je kako je njegova izjava da HDZ-ovci nisu dobrodošli u kafić fašistička i rasistička.

“Što se tiče reakcije napada na slabije, ako netko ima ‘track-record’ reakcije napada na slabije onda je to moja Vlada, onda sam to ja osobno kao predsjednik stranke i kao predsjednik Vlade bez obzira o kome se radi”, istaknuo je Plenković.

Ustvrdio je kako su nebitna ‘Tri majmuna’, nebitan je autor, bitan je trend i poruka te izostanak jedne ozbiljnije reakcije Vojka Obersnela, kao i totalna šutnja Zlatka Komadine. Osvrnuo se i na reakciju Vojka Obresnela koji je rekao da treba smiriti strasti.

“Za razliku od ovog današnjeg, ogromnog današnjeg pisma u varijanti gdje on mene pita što imam s Rijekom, Rijeku volim, u Rijeku često dolazim. U Rijeci je živio moj stric, u Rijeci žive moji rođaci. Rijeka mi je jedan od najdražih gradova u Hrvatskoj i činim sve da joj pomognem koliko god mogu, a i cijeloj Primorsko- goranskoj županiji”, izjavio je Plenković.

Poručio je da nema nikakve veze obrazac ponašanja jednog pojedinca s gradom Rijeka niti s Primorsko- goranskom županijom.

Ivana Vranješ

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")