Foto: Grad Korčula
GLAS OTOKA KORČULA POLITIKA

Gradu Korčuli 300.000 kuna za uređenje trga u Postrani-Žrnovo

U sklopu Odluke Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije o odabiru projekata prijavljenih na Program razvoja otoka u 2021. godini, Gradu Korčuli je dodijeljeno 300 tisuća kuna za projekt “Uređenje trga Postrana – Žrnovo”.

Naime, Grad Korčula je uz pomoć svoje razvojne agencije KORA d.o.o. prijavio projekt “Uređenje trga Postrana – Žrnovo”, čija je investicija vrijedna 571.271,88 kn. Cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života i turističkih programa u Žrnovu uređenjem trga uz crkvu Sv. Rok, od povijesno-kulturnog i društvenog značaja.

“Provedbom ovoga projekta prostor će se integrirati u postojeće turističke projekte/rute/manifestacije i omogućiti razvoj drugih turističkih projekata usmjerenih na razvoj turizma ruralnog područja. Projektom je planirana obnova trga ispred crkve Sv. Roka. Predviđa se uređenje partera sanacijom i čišćenjem, kao i sanacija postojećeg betona. Dio podne površine oko crkve će se popločati novim kamenom, a postojeći kameni zidić će se sanirati i očistiti. Predviđa se uklanjanje postojećeg gledališta te formiranje novog”, navode iz Grada Korčule.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Tematsko predavanje i razgled grada povodom 450. obljetnice turskog napada na Korčulu

Glas otoka

Gradu Korčuli stupni lifter za jednostavniji pristup morskim kupalištima osobama s invaliditetom

Glas otoka

Kava za van i maske za lice u novom normalnom i njihovo ‘staro normalno’ bacanje u prirodu

Glas otoka