Preslika/ĐirTV
POLITIKA

Povjerenstvo objavilo da ne pokreće postupak protiv načelnika Baške nakon zaprimljene anonimne prijave

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaprimilo je dana 3. prosinca 2019. anonimnu prijavu podnesenu protiv dužnosnika Tonija Juranića, općinskog načelnika Općine Baška, povodom koje je otvoren predmet broj: P-348/19.

U prijavi se u bitnom ukazuje na nesklad između prihoda i rashoda dužnosnika Tonija Juranića. Podnositelj prijave nadalje navodi da navedeni dužnosnik uz prihode od 12.498,49 kn na čudan način pozajmljuje novac od privatnih osoba bez rokova vraćanja, kamata i anuiteta, a uz navedeno podigao je i kredit te mu dugovi ukupno iznose 186.000,00 eura. U prijavi se nadalje navodi da dužnosnikov stan u Zagrebu i automobili vrijede više od 220.000,00 eura, a iz izvješća o imovinskom stanju proizlazi dužnosnik ne ostvaruje plaću kod drugog poslodavca kao ni ostale prihode.

Postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Tonija Juranića, općinskog načelnika Općine Baška, neće se pokrenuti, s obzirom da u postupku redovite provjere podataka iz izvješća o imovinskom stanju dužnosnika podnesenih dana 10. srpnja 2017. godine, 6. listopada 2018., 31. prosinca 2019. i 30. travnja 2020. nije utvrđen nesklad, odnosno nerazmjer između imovine prijavljene u podnesenim izvješćima o imovinskom stanju i stanja imovine dužnosnika kako proizlazi iz podataka pribavljenih od nadležnih tijela, i to u dijelu podataka o primanjima na mjesečnoj razini od dužnosti za koju se podnosi izvješće o imovinskom stanju, o ostalim prihodima, o obvezama i o pokretninama koje se upisuju u javni registar.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")