Glas otoka
POLITIKA

Mario Franković u ‘Klubu najčitanijih političara’

Prema analitičkim podacima na dan 19. veljače, Facebook stranica “Glas otoka” najviše okuplja članove s područja Lošinja (1124), zatim Zagreba (759), Rijeke (423), Raba (404), Splita (306) Zadra (204) i ostala mjesta, stoga su očekivano najposjećenije objave tematski povezane s otokom gdje je portal formalno i registriran.

Ako se dotaknemo nadolazećih lokalnih izbora i kandidature koju je istaknuo Mario Franković (nestranački kandidat), kao i broj posjeta s Google Analyticsa na nekoliko objavljenih članaka kojima najavljuje lov na mandat, po njega svakako je pozitivan indikator broj posjeta. Naime, Glas otoka je relativno mladi portal s “tek” 6100 članova na Facebook stranici pa je razumljivo da brojke čitanosti ne “lete u nebo”, ali to ne znači da su posjete male. Za Frankovića se tako može reći da je sa svojim najavama kandidature uspio probiti granicu od 1000+ posjeta po članku.

Usporedo s ostalima, čitanije je tek njih četvero – Antonio Badurina (HDZ) koji svaki puta kada ga se spomene probije granicu od 1000+, Anto Nedić (HDZ) također sa 1000+ na vijest o noćnom konfliktu, zatim Ružica Baumgarten (HDZ) s 2000+ posjeta u najavi kandidature i apsolutna rekorderka Ana Kučić (HDZ), aktualna gradonačelnica Malog Lošinja s dva puta probijenom brojkom od preko 5000+ posjeta. Međutim, valja naglasiti da je ta čitanost lošinjske gradonačelnice iz nekih prošlih vremena, dok je situacija danas daleko drugačija. Je li to zbog brojnih negativnih vijesti koje se uz nju vežu ili ne, osim objave o Punti Križa (1000+) i Državnoj reviziji (2000+) posjete se u 2021. godini broje u deset puta manjem obujmu. “Klubu najčitanijih političara” na otocima približio se i gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo (nestranački kandidat).

Nažalost, osim oglasa za posao na otocima, rekorde posjećenosti probijaju vijesti crne kronike. Najčitanija rubrika je COVID-19, jednim dijelom jer je najzastupljenija, drugim dijelom zahvaljujući 5000+ objavi o predviđanju pulskog izumitelja da koronavirus na Cresu i Lošinju ne opstaje dulje od 24 sata.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Grad Mali Lošinj se u 2021. planira zadužiti za 18,5 milijuna kn i rasprodati imovinu ukupne vrijednosti 10 milijuna kn

Vedran Morin

‘Đireto’ s Glasom otoka: Facebook stranica Grada Malog Lošinja obasuta kritikama javnosti

Vedran Morin

Povijesna prilika lošinjskog SDP-a

Vedran Morin