Press/DNŽ
GLAS OTOKA POLITIKA

Kreće energetska obnova ambulante u Trpnju

U sklopu Programa razvoja otoka u 2021. godini, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prihvatilo je ukupno 12 projekata s juga Hrvatske, među kojima je i projekt energetske obnove ambulante Trpanj vrijedan 970 tisuća kuna, a koji je prijavila Dubrovačko-neretvanska županija.

MRRFEU odobrilo je sufinanciranje energetske obnove ambulante Trpanj u iznosu od 450 tisuća kuna, dok će preostali iznos od 520 tisuća kuna osigurati Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji sa Domom zdravlja Korčula.

Projektom energetske obnove ambulante Trpanj planirana je izvedba toplinske izolacije vanjskih zidova i kosog krova, odgovarajuća toplinska izolacija i hidroizolacija dijela ravnog krova, izmjena rasvjete cijelog objekta energetski učinkovitom te instalacija sustava daljinskog upravljanja i nadzora nad energentima.

Za područje Dubrovačko-neretvanske županije odlukom je odobreno sufinanciranje u ukupnom iznosu od 3,4 milijuna kuna, a osim energetske obnove ambulante u Trpnju tu su još i projekti: Energetska obnova zgrade Doma kulture na Koločepu, Uređenje i opremanje parkirališta Ponta u Stonu, Uređenje sjevernog dijela rive u Sreseru u Janjini, Nabava ‘pametnih’ spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u Trpnju, Trg Viganj – Trg Tihomira Antunovića u Orebiću, Izgradnja kapelice s mrtvačnicom na groblju ”Sladin Gradac na Mljetu, Rekonstrukcija i obnova prometnica na području otoka Lastova, Uređenje trga Postrana – Žrnovo u gradu Korčuli, Uređenje nerazvrstanih cesta na području Općine Smokvica, Sanacija dijela krovišta Doma kulture u Blatu te Uređenje šetnice na trasama već postavljenih gravitacijskih kolektora u centru Vele Luke.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Javni poziv Dubrovačko-neretvanske županije za sufinanciranje projekata organizacije manifestacija u turizmu

Glas otoka

Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila 1,7 milijuna kuna u poticajne mjere za zdravstvene radnike

Glas otoka

Odobreno 11,9 milijuna kuna za tri projekta Dubrovačko-neretvanske županije

Glas otoka