Grad Stari Grad/Facebook
GLAS OTOKA HVAR

Spremnici za odvojeno prikupljanje otpada stigli i u Stari Grad na Hvaru

U sklopu projekta odvojenog prikupljanja otpada koji Grad Stari Grad na Hvaru provodi sukladno Ugovoru s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dopremljeni su spremnici za odvojeno prikupljanje otpada temeljem provedenog natječaja za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u iznosu od 900.638,55 kuna, od kojih Fond financira 85%, a Grad Stari Grad 15%.

“Do sada su isporučeni spremnici za papir, plastiku i staklo od 1100 litara za potrebe “zelenih otoka” na području grada. Tijekom ovog tjedna izvršena je nova distribucija spremnika za plastiku i papir, i to: 1600 komada od 120 litara te 400 komada od 240 litara”, navode iz Grada Stari Grad, uz napomenu da će ukupna količina ugovorenih spremnika biti dovoljna da svako kućanstvo na području Grada dobije na korištenje po jedan spremnik za odvojeno prikupljanje papira i po jedan za odvojeno prikupljanje plastike čiji odvoz će se također vršiti s “kućnog praga”.

O distribuciji spremnika kao i o rasporedu odvoza odvojeno prikupljenog otpada sa “kućnog praga”, građani će uskoro biti detaljno informirani.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Osigurana sredstva za uređenje DV ‘Srdelice’ u Starom Gradu

Glas otoka

Isplata božićnice za umirovljenike Staroga Grada

Glas otoka

Obavijest udrugama o dodjeli financijskih sredstava iz Proračuna Grada Staroga Grada za 2020. godinu

Glas otoka