Press/Grad Dubrovnik
POLITIKA

Grad Dubrovnik poništio koncesiju za tvrđavu Imperijal na Srđu

Nakon odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika o raskidu ugovora za koncesiju tvrđave Imperijal na Srđu, poduzetim daljnjim koracima pravne službe Grada Dubrovnika koncesija je izbrisana i iz zemljišnih knjiga.

Rješenjem od 2. veljače 2021. Općinski sud u Dubrovniku izbrisao je upis iz teretovnice kojim je bila upisana koncesije na nekretnini u vlasništvu Grada Dubrovnika te Grad sada punopravno može raspolagati svojom imovinom, odnosno tvrđavom Imperijal, priopćeno je medijima.

”Cilj nam je prvo napraviti projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju tvrđave Imperijal. Tvrđavom bi gospodarila javna ustanova Muzej Domovinskog rata. Uz sami muzej u prostoru bi bio i popratni ugostiteljski objekt, ali kao dio cjeline kojom bi gospodarila javna ustanova, koja se već pokazala uspješnom i u ovim okolnostima u kojima je djelovala. Muzej je godišnje privlačio veliki broj posjetitelja, a kada se cijeli prostor obnovi i adaptira sigurni smo kako će to sve skupa biti puno bolje od ovoga kako je bilo do sada. Moći ćemo našu noviju povijest prezentirati na način primjeren gradu, ali i stradanjima koja su se događala u Dubrovniku”, rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Namjera je projekt obnove tvrđave Imperijal prijaviti na neki od budućih EU natječaja, u skladu s politikom ove gradske uprave o maksimalnom korištenju europskih fondova, navode iz Grada Dubrovnika, odakle podsjećaju kako je jednoglasnom odlukom vijećnika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, na 30. sjednici održanoj 04. lipnja 2020. godine, prihvaćena odluka o utvrđenju raskida Ugovora o koncesiji tvrđave Imperijal, zaključenog između Grada Dubrovnika i Razvoj Golf d.o.o. 25. ožujka 2009. godine.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Dubrovnik prvi u Hrvatskoj prihvatio Plan za smanjenje onečišćenja plastikom

Glas otoka

Grad Dubrovnik isplatio uskrsnice za 1565 dubrovačkih umirovljenika

Glas otoka

Održan sastanak pomorskih agenata iz Dubrovnika s gradonačelnikom Frankovićem

Glas otoka