Press/DNŽ
GLAS OTOKA KORČULA POLITIKA

Gradu Korčuli stupni lifter za jednostavniji pristup morskim kupalištima osobama s invaliditetom

Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je za potrebe Grada Korčule te općina Župa dubrovačka, Konavle, Dubrovačko primorje te Orebić pet stupnih liftera za plaže vrijednih ukupno oko pola milijuna kuna kako bi se osobama s invaliditetom omogućio što jednostavniji i kvalitetniji pristup morskim kupalištima.

U utorak 26. siječnja potpisani su sporazumi o dodjeli liftera za plaže s gradonačelnikom Andrijom Fabrisom i načelnicima Silvijom Nardellijem, Božom Lasićem, Nikolom Knežićem te Tomislavom Ančićem.

Lifteri su osigurani kroz projekt Maritime and Multimodal Sustainable Passanger Transport Solutions and Services – MIMOSA, a u sklopu provedbe Programa Interreg Italy – Croatia 2014. – 2020, a u kojem je Dubrovačko-neretvanska županija projektni partner.

Jedna od projektnih aktivnosti je nabava i ugradnja pet fiksnih stupnih liftera za plaže. Gradovi i Općine će odabrati lokaciju za postavljanje aqualiftera na dijelu pomorskog dobra.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Javni poziv Dubrovačko-neretvanske županije za sufinanciranje projekata organizacije manifestacija u turizmu

Glas otoka

U Korčuli se otvara lokal koji poklanja 6 boca vina i 3 kg pršuta onome tko skicira najbolji logotip

Vedran Morin

Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila 1,7 milijuna kuna u poticajne mjere za zdravstvene radnike

Glas otoka