dubrovniknet.hr
COVID19

Ravnatelj OB Dubrovnik u samoizolaciji unatoč primljenoj drugoj dozi cjepiva

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH između ostalog postavljeno je pitanje zašto je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, dr. Marijo Bekić, završio u samoizolaciji kada je primio obje doze cjepiva, a odgovorio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

“Ne znam direktno odgovor na to pitanje, nisam upoznat sa situacijom, ali trebalo bi nakon druge doze cjepiva proći 10 do 14 dana da bi imunitet bio potpun. Dakle potrebno je potpuno cijepljenje, nakon toga treba proći 10 do 14 dana da bi imunitet bio potpun i to je vjerojatno napravljeno u dogovoru s epidemiologom iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo u DNŽ i očito su tako odlučili da tako i treba postupiti”, kazao je Capak, prenosi DubrovnikNet.

Naime, ravnatelju Opće bolnice Dubrovnik dr. Mariju Bekiću, određena je epidemiološka mjera samoizolacije u trajanju od 10 dana jer je uži član obitelji ravnatelja pozitivan na koronavirus, a obveze i aktivnosti obavljat će od kuće.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")