Press/Centar za kulturu Lopar
GLAS OTOKA IZDVOJENO RAB

Noć muzeja na otoku Rabu ove godine u digitalnom obliku

Grad Rab i Općina Lopar se i ove godine uključuju u program “Noći muzeja”, a koji je pokrenut 2005. godine na inicijativu Hrvatskoga muzejskog društva.

Press/Centar za kulturu Lopar

S obzirom na aktualne epidemiološke okolnosti, 16. Noć muzeja održat će se u petak, 29. siječnja, u digitalnom obliku. Aplikacijom Rab Archaeological (T)races od 00:00 do 23:59 sati istražite arheološke lokalitete na otoku Rabu. Pojedini lokaliteti u arheološkim su slojevima te ćete za njima morati pomnije tragati, dok drugi impresioniraju svojim strukturama koje stoljećima prkose vremenu. Na vama je samo da odaberete kojom ćete stazom krenuti, a oni najuspješniji bit će i nagrađeni.

Uz pomoć aplikacije Rab Archaeological (T)races, Centar za kulturu Lopar poziva Rabljane i sve zainteresirane u virtualnu šetnju “muzejom na otvorenome” tj. trima novouređenim poučnim stazama koje prezentiraju tisućljetno kulturno nasljeđe otoka. Istraživanje baštine pomoću aplikacije moguće je na poučnim stazama, ali i iz udobnosti svoga doma (uz neka manja ograničenja). Dodatne informacije o projektu dostupne su na stranici rabarchaeologicaltraces.com.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Jubilarno 10. izdanje Festivala skulptura u pijesku

Glas otoka

Edukativna šetnja prvim dijelom poučne staze Capo Fronte na Rabu

Glas otoka

Cijeli Rab o tome govori: Jesu li nestale, a zatim preprodane stare gradske svjetiljke?

Vedran Morin