quiport.com
HRVATSKA

Iberia planira povratak u Dubrovnik i Zagreb već u ožujku

Španjolska nacionalna aviokompanija Iberia planira svoj povratak u Dubrovnik i Zagreb već u ožujku ove godine, potvrđeno je za Croatian Aviation, a sama realizacija letova ovisit će o restriktivnim mjerama i epidemiološkoj situaciji.

Linija Madrid – Zagreb – Madrid ima najavljen prvi let ove godine za 27. ožujak. Kompanija planira prometovati na ovoj liniji 3 puta tjedno do kraja travnja, uglavnom petkom, subotom i nedjeljom. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 i A321. U razdoblju od kraja ožujka do početka svibnja kompanija planira ponuditi preko 5700 sjedala između Zagreba i Madrida. Povećanje broja tjednih letova očekuje se od sredine svibnja, dok bi u Iberia u špici ljetne sezone trebala prometovati na ovoj liniji minimalno jednom dnevno.

Linija Madrid – Dubrovnik – Madrid s prometovanjem bi trebala krenuti nešto ranije, 25. ožujka. I na ovoj liniji kompanija u početku planira tri tjedna leta, no već sada postoje određeni datumi s ad-hoc letovima i na druge dane u tjednu.

U razdoblju od kraja ožujka do početka svibnja kompanija planira gotovo 20 povratnih letova na ovoj liniji, a dostupno je i nešto više sjedala u prodaji u odnosu na zagrebačku liniju, preko 6.500.

Croatian Aviation podsjeća, Iberia u ljetnom redu letenja prošle godine nije prometovala prema Zagrebu, Splitu i Zadru, a sudeći prema trenutnom rasporedu, ove će godine prometovati prema Dubrovniku i Zagrebu. Međutim, promjene su još uvijek moguće jer će sve ovisiti o restriktivnim mjerama i epidemiološkoj situaciji koja direktno utječe na potražnju na letovima.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")