Press/Grad Pag
POLITIKA

Kreću radovi na izgradnji rotora u gradu Pagu

U Gradu Pagu održan je sastanak između predstavnika Grada Paga, Hrvatskih cesta, tvrtke COLAS i i tvrtke KNAP vezano uz početak radova na rotoru u gradu Pagu na državnoj cesti D106 prema Starom Gradu.

Press/Grad Pag

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić, voditelj tehničke ispostave Hrvatskih cesta Zadar David Milin,, te voditelj projekta, izvođači radova i nadzorni inžinjer obišli su i pregledali buduće gradilište kako bi dogovorili pripremne radnje i početak radova.

Press/Grad Pag

Na temelju Sporazuma između Grada Paga i Hrvatskih cesta ishodovana je građevinska dozvola te će se kroz idućih 10 dana započeti sa radovima na izgradnji rotora. Radove financiraju Hrvatske ceste, a Grad Pag je izradio projektnu dokumentaciju te riješio imovinsko-pravna pitanja i otkup zemljišta. Visina investicije izgradnje rotora iznosi 6,5 milijuna kuna.

Press/Grad Pag

“Zahvaljujemo predstavnicima Hrvatskih cesta, izvođača radova i nadzora što su došli u Pag kako bi dogovorili pripremne radnje oko ovog vrlo važnog projekta za naš grad. U narednih deset dana djelatnici  tvrtke Pag II pripremiti će teren na način da će ukloniti reklame, prometnu signalizaciju i sve što je potrebno kako bi radovi mogli započeti 1. veljače 2021. godine. Radi se o vrlo zahtjevnom infrastrukturnom projektu jer će se morati pomicati postojeće instalacije. Radovi na izgradnji rotora će se izvoditi narednih 6 mjeseci te ćemo sa jednim dijelom u završnoj fazi ući i u turističku sezonu. Ovim putem unaprijed molimo građane Paga za razumijevanje i strpljenje te da koriste zaobilaznu cestu i poštuju privremenu regulaciju prometa koja će biti na snazi kada radovi krenu”, rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Grad Pag nabavio opremu za gospodarenje otpadom

Glas otoka

Ante Fabijanić: ‘Za Pag puno znači otvaranje novih radnih mjesta u uzgajalištu riba kod Mauna’

Glas otoka

Iz Paga i Povljane u Sisačko-moslavačku županiju otpremljena dva šlepera s humanitarnom pomoći

Glas otoka