057info.hr
GLAS OTOKA OSTALI

Grad Zadar ignorira dopise Udruge “Iž u srcu’

Može li broj katastarske čestice biti razlog da nadležni u gradskoj upravi ne odgovaraju, niti iz pristojnosti na dopise kojima je tajnik Udruge “Iž u srcu”, tražio od Grada Zadra, kao jednog od suvlasnika, suglasnost za novi priključak na električnu energiju. U toj zgradi nalazi se i Mjesni odbor Veli Iž, koji je kao i ostali prostori bio bez struje, što je potvrdio za 057info predsjednik Siniša Kulišić.

Iako je tajnik Udruge, Anđelo Cvitanović, rekao kako je uputio više dopisa na adresu Grada Zadra, iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom imaju opravdanje.

Oni tvrde kako je na sam dan Badnjaka, “24. prosinca 2020. službenim putem proslijeđeno je očitovanje UO za gospodarenje gradskom imovinom na zahtjev tajnika Udruge “Iž u srcu” kojim je zatražena suglasnost za priključak električne energije. U citiranom očitovanju navode se poduzete radnje od strane UO za gospodarenje gradskom imovinom, a u svezi upisa suvlasničkih udjela. Naime, predlagatelj je u svom zahtjevu pogrešno naveo broj zemljišno knjižne čestice te smo tražili zapisnik o osnivanju zemljišnih knjiga katastarske općine Iž od općinskog suda u Zadru kojim smo utvrdili ispravnu česticu.

“Po utvrđenju svih činjenica, a budući da Grad Zadar ima prostorije mjesnog odbora u istoj zgradi, postupilo se sukladno zahtjevu Udruge te je izdana potrebna suglasnost”, navodi se u odgovoru iz Odjela za gospodaranje gradskom imovinom.

Ukoliko i jeste upisan broj prijašnje čestice, nadležne pravne službe trebale bi znati na kojoj čestici se nalazi zgrada u kojoj su suvlasnici, piše 057info. Za Zadarsku nadbiskupiju koja je suvlasnik u istom omjeru, to nije bio problem.  Većinski vlasnik te zgrade je udruga Iž u srcu jer su u njoj mještani i građani Grada Zadra koji su prije 20 godina vlastitim rukama i novcima obnovili i sredili zgradu stradalu u požaru. Znali su da to neće napraviti tadašnji suvlasnici, a vrijednost radova je bila 1.2 milijuna kuna.

Priključak za struju ostao je na Zadarskoj županiji koja ga se odrekla jer ne mora plaćati račune za struju. Sada će mjerilo biti na onima kojima je stalo do svjetlosti u toj kući mjesne samouprave i privrženosti Velom Ižu.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Za sanaciju rive i šetnice na otoku Ižu osigurano 400.000 kuna

Glas otoka

Skulptura Jedrilje sa Silbe dolazi u Zadar na obnovu

Glas otoka

Javni natječaj Grada Zadra za financiranje projekata udruga iz područja razvitka otoka

Glas otoka