Pixabay
HRVATSKA LIKA I GORSKI KOTAR

Grad koji je donio mjere za spas ugostitelja: ‘Nastavit ćemo dok im se ne osigura normalno poslovanje’

“Jedan hrvatski grad donio mjeru za spas ugostitelja” naslov je koji je izašao na portalu Dnevnik.hr.

Kako piše spomenuti medij, Grad Gospić donio je odluku o oslobađanju plaćanja poreza na potrošnju u 2021. godini kako bi ublažio negativne posljedice na poslovanje ugostitelja na području tog ličkoga grada. Cilj mjere je, kako se objašnjava, da se u ovim posebnim okolnostima epidemije osigura održivost poslovanja i radnih mjesta u ugostiteljstvu.

“Prema odluci gradskih vlasti, sve pravne i fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge na području Gospića u 2021. godini bit će oslobođene poreza na potrošnju alkoholnih pića, prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića”, prenosi Dnevnik.hr

Poduzetnici su tako oslobođeni plaćanja zakupnina za javne površine, a Grad je u prosincu 2020. donio odluku o dodjeli bespovratnih financijskih sredstva za ugostitelje i pružatelje sportskih usluga te će sredstva biti isplaćivana dok god im je onemogućen rad.

Visina sredstava određena je brojem zaposlenih. Oni koji imaju do 3 zaposlena mogu ostvariti potporu od 2000 kuna, od 4 do 6 zaposlenih 4000 kuna, od 7 do 9 zaposlenih 6000 kuna, a oni koji imaju 10 i više zaposlenih ostvaruju pravo na potporu u iznosu od 8000 kuna. Sve te mjere trajat će dok god zatvoreni poduzetnici u Gospiću ne budu mogli nastaviti s radom.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")