Naši školji
GLAS OTOKA UGLJAN

Započela edukacija žena u sklopu programa ‘Zaželi – faza II’

Uvodnim sastankom u vijećnici Općine Preko započela je edukacija žena u sklopu projekta “Otočka žena” koji se provodi kroz program zapošljavanja žena “Zaželi– faza II”, javlja portal Naši školji.

Polaznice su upoznate s programom osposobljavanja za poslove njegovateljice te je dogovoren tijek edukacije, koji se od 19. siječnja održava u prostorijama POU Doma na žalu u Preku, a provodi je Pučko otvoreno učilište Prizma iz Zadra.

Trajanje programa je 500 sati, a očekivani rezultati nakon provedbe edukacije su stečena znanja i vještine za zanimanje njegovateljice, što će omogućiti povećavanje kompetencija kako bi radnice bile konkurentnije na tržištu rada.

Sastanku su prisustvovale tri žene koje će biti zaposlene u sklopu projekta, voditeljica edukacije Ljiljana Grginović iz POU Prizma iz Zadra te predstavnici Općine Preko, načelnik Jure Brižić i pročelnica Dražena Strihić.

Projekt “Otočka žena” sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”.

Tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pruža Zadra nova kroz projekt “Zadra nova za vas” financiran iz OPKK 2014.-2020.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Nagradna anketa ‘Budućnost Zadarske županije kakvu želimo’

Glas otoka