Press/Grad Pula
HRVATSKA ISTRA I KVARNER

Bliži se kraju izgradnja suvremeno opremljene Medicinske škole u Puli

Projekt izgradnje nove zgrade Medicinske škole Pula trenutno je najznačajnija kapitalna investicija na području obrazovanja u Istarskoj županiji, a kako teku radovi na gradilištu danas su, iz prve ruke, imali priliku vidjeti obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Press/Grad Pula

Prema riječima župana Radina, izvođač radova je na današnji dan uspio izvršiti oko 75 % građevinskih radova, a njihov završetak očekuje se tokom ovog proljeća. Uslijedit će faza opremanja škole, a učenici bi u novo zdanje trebali krenuti od školske godine 2021./2022.

“Smatram da ne trebamo pobliže objašnjavati značaj ove investicije, ali mogu reći da naša zajednička politika ulaganja u školstvo prati tržište rada. Nedostaju nam medicinski kadrovi svih profila i na ovaj konkretan način rješavamo tu problematiku. Usprkos pandemiji i katastrofalnim potresima koji su pogodili ovu zemlju, zahvaljujući profesionalnosti svih uključenih u projekt, a prvenstveno građevinskih radnika, vidimo kraj investicije i ovom prilikom mogu izraziti veliko zadovoljstvo, naglasio je župan, te ujedno iskoristio priliku da pozove učenike s područja Istre da upišu Medicinsku školu. Također, podsjetio je i na projekt rekonstrukcije i dogradnje zgrade Društvenog centra Pula, u koji Županija proteklih godina kontinuirano ulaže.

Zadovoljstvo viđenim izrazio je i gradonačelnik Miletić istaknuvši kako će Medicinska škola Pula biti jedna od najmodernijih i najbolje opremljenih u Hrvatskoj, a novi prostorni uvjeti će doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju budućih medicinskih kadrova.

“Drago mi je što su Istarska županija i Grad Pula partneri na ovome projektu, iako je Županija osnivač srednjih škola. Međutim, kako se Škola nalazi na području Pule, Grad se aktivno uključio u sufinanciranje projekta. Govoreći o srednjoškolskom obrazovanju, svakako valja spomenuti i izgradnju Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma na Stoji, ali i daljnji razvoj Sveučilišta J. Dobrile i proširenje studentskog doma. Sve navedeno predstavlja jedan veliki zamah u ulaganje u obrazovanje, rekao bih, jedno od većih posljednjih desetljeća, izjavio je pulski gradonačelnik. Dodao je i kako će uz novu Opću bolnicu Pula, onaj koji završi Medicinsku školu, sutra imati osigurano radno mjesto.

Projekt je vrijedan 61,7 milijuna kuna zajednički i u jednakim omjerima financiraju Županija i Grad Pula, a  izvođač radova je poduzeće Radnik iz Križevaca

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Istarski župan: ‘Istra ne bi trebala snositi posljedice zbog neodgovornosti drugih županija’

Glas otoka

Održana primopredaja izvršnih ovlasti u Istarskoj županiji

Glas otoka

Gradonačelnik Pule održao prijem za Malonogometni klub Futsal Pula, prvaka 2. HMNL

Glas otoka