Preslika/Kanal Ri
COVID19

Počinju pripreme za masovno cijepljenje stanovništva Primorsko-goranske županije

Na redovitoj konferenciji za medije ponedjeljkom, ispred Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, rečeno je da su u posljednja 24 sata na koronavirus testirane 23 osobe, a zaražena je jedna osoba. Rezultat je to, istaknuto je na konferenciji, manjeg broja testiranja, ali i trend pada novozaraženih na području županije. Broj aktivnih slučajeva je 784 osoba, na respiratoru su 4 pacijenta, a preminulih nema unazad tri dana.

Do danas je cijepljeno 4390 osoba, mahom su to korisnici domova za starije, znanstveni djelatnici te djelatnici u socijalnoj skrbi. Procijepljivanje se nastavlja u okolnostima manjka cjepiva te je danas počelo cijepljenje s drugom dozom.

Priprema se i sustav za masovno cijepljenje stanovništva u županiji planirano krajem veljače ili početkom ožujka, ovisno o okolnostima, te će se u međuvremenu izraditi liste pacijenata od strane obiteljskih liječnika. Iz tih razloga se pozivaju zainteresirani pacijenti da se jave svojim liječnicima kako bi napravili prioritetne liste.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")