Pixabay
COVID19

COVID-19 Dnevno izvješće županijskih stožera

U protekla 24 sata zabilježena su 174 nova slučaja zaraze koronavirusom SARS-CoV-2, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3276.

Među njima su 1742 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 139 pacijenata. U protekla 24 sata oporavilo se 917 osoba, a testirano je njih 2369. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 225.128 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 174 u protekla 24 sata.

Izradio: Sandro Puncet

217.197 osoba se oporavilo, od toga 917 u protekla 24 sata. U protekla 24 sata preminulo je 39 osoba, ukupno 4655 osoba. Do danas su ukupno testirane 1,120.894 osobe, od toga 2369 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 16.687 osoba.

Svi testni centri u Republici Hrvatskoj

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija:

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 56 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 2 novozaražene osobe s područja županije. Jedna osoba je iz mjera samoizolacije, a za jednu je epidemiološka obrada u tijeku.

Izliječeno je 25 osoba. Trenutno je 172 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 986 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 51 osoba, od toga je 6 osoba u respiracijskom centru. U Istri je do sada cijepljeno ukupno 2198 osoba. Tijekom današnjeg dana započet će se s revakcinacijom (2. doza) već cijepljenih osoba te će u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije biti zaprimljeno novih 1170 doza cjepiva.

Primorsko-goranska županija:

Testirane su 23 osobe, a zaražena je jedna osoba. Rezultat je to manjeg broja testiranja, ali i trend pada novozaraženih u županiji. Broj aktivnih slučajeva je 784 osoba, na respiratoru su 4 pacijenta i nema preminulih unazad tri dana.

Do danas je cijepljeno 4390 osoba, mahom su to korisnici domova za starije, znanstveni djelatnici te djelatnici u socijalnoj skrbi. Procijepljivanje se nastavlja u okolnostima manjka cjepiva te je danas počelo cijepljenje s drugom dozom. Priprema se sustav za masovno cijepljenje stanovništva u županiji planirano krajem veljače ili početkom ožujka, ovisno o okolnostima, te će se u međuvremenu izraditi liste pacijenata od strane obiteljskih liječnika, stoga se pozivaju pacijenti da se jave svojim liječnicima kako bi napravili prioritetne liste i pratili nuspojave.

Ličko-senjska županija:

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 5 je novooboljelih osoba od COVID-19, 4 osobe su izliječene te je jedna osoba preminula. Četiri oboljele osobe su s područja Novalje te jedna s područja Senja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

U OB Gospić preminula je jedna muška osoba ( 93 godine) korisnik Doma za starije i nemoćne osobe LSŽ – Podružnica Udbina. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 19 osoba. Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2756 osobe od čega je 47 aktivnih slučaja, 95 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2614 osoba.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 18 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 170 mjera samoizolacije.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije 14 je novozaraženih osoba koronavirusom,a jedna je osoba preminula. Novozaražene osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar(6) i Pag(2) te općina Polača(1), Privlaka(1), Sv.Filip i Jakov(2) i Vir(2). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 156 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 1140 osoba.

U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminuo je muškarac u dobi od 79 godina. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 35 bolesnika od kojih je 4 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 12 bolesnika. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Na našem području trenutno je 393 osoba iz Sisačko-moslavačke županije. Molimo sve obitelji ili njihove domaćine, ukoliko imaju potrebe za bilo kakvom vrstom pomoći (hrana, odjeća, liječnička skrb ili bilo koji drugi oblik zdravstvene zaštite) da se jave na telefonski broj 350-318 ili e-mail stozercz@zadarska-zupanija.hr.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije tri su osobe oboljele od COVID-19 infekcije. Nažalost, preminula je muška osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije, koja se liječila u šibenskoj bolnici. Trenutno je 107 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 20 osoba, dok se u kninskoj bolnici liječi 13 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 453 osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je 12 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U proteklom tjednu, od 11.-17. siječnja 2021., ukupno je oboljelo 175 osoba: 77 ih je s područja Šibenika, 10 s područja Drniša, 32 osobe su s područja Knina, 20 ih je s područja Vodica, po 6 osoba s područja Tisnog i Pirovca, 4 osobe su s područja Primoštena, po 3 osobe s područja Promine i Bilica, po dvije osobe s područja Kistanja i Tribunja, po jedna osoba s područja Biskupije, Unešića i Skradina te 7 osoba koje borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje.

Molimo građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 139 obrađenih testova danas su 22 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na covid-infekciju i to iz Splita 11, Imotskog 1, Kaštela 1, Sinja 3, Milne 1, Podbablja 3 i Zagvozda 2 osobe.

Od ukupnog broja novooboljelih 12 osoba su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 2026 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 115 covid-pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se 9 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminule su dvije muške osobe stare 79 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid-infekciju.

Dubrovačko-neretvanska županija:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Izliječeno je 19 osoba: 11 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića te po jedna iz Konavala, Ploča i Pojezerja. U posljednja 24 sata obrađena su 24 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 36 319 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 602 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije (svih pet na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 214 slučajeva kršenja samoizolacije (89 na graničnim prijelazima). Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")