Glas otoka
GLAS OTOKA

DHMZ Pretežno oblačno, kiša na otocima, duž obale i snijeg

Državni hidrometeorološki zavod za nedjelju najavljuje pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice uz slab snijeg, uglavnom u istočnim i gorskim predjelima.

Na Jadranu će biti kiše, najprije na sjevernom dijelu, od sredine dana i u Dalmaciji, a češća će biti na otocima, dok će duž obale pasti i malo snijega. Popodne i osobito navečer smanjenje naoblake. Vjetar na kopnu slab, a u sjevernim i istočnim krajevima umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će vjetar biti slab i umjeren jugoistočni i istočni, a navečer će okrenuti na buru koja će jačati. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od -2 do 3, na Jadranu između 3 i 7 °C.

Sutra se očekuje djelomice, na Jadranu pretežno sunčano, a u drugom dijelu dana prolazno više oblaka, osobito u unutrašnjosti. U noći i ujutro na kopnu je lokalno moguća magla. Vjetar slab, od sredine dana i umjeren jugozapadni i zapadni. Na Jadranu će jaka bura, lokalno s olujnim udarima, oslabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka uglavnom od -12 do -6, na Jadranu od -2 do 2 °C. Najviša dnevna temperatura između -1 i 3 na kopnu te od 3 do 8 °C u unutrašnjosti Dalmacije, duž obale i na otocima.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")