Sanjin Debelić/Glas otoka
GLAS OTOKA POLITIKA RAB

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Raba

Grad Rab je objavio Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja u 2021. godini.

Javna priznanja povodom Dana Grada Raba 09. svibnja su:

  • Počasni građanin Grada Raba,
  • Nagrada Grada Raba,
  • Plaketa Grada Raba,
  • Nagrada za životno djelo Grada Raba i
  • Grb Grada Raba.

Priznanja se dodjeljuju fizičkim i pravnim osobama s prebivalištem, odnosno sjedištem u Gradu Rabu, građanima Republike Hrvatske ili druge države koji nemaju prebivalište u Gradu Rabu te inozemnim i tuzemnim pravnim osobama koje nemaju sjedište na području Grada Raba.

Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Raba, Plakete Grada Raba, Nagrade za životno djelo Grada Raba i Grba Grada Raba imaju članovi Gradskog vijeća, Gradonačelnik Grada Raba, vijeća mjesnih odbora, udruge građana te pravne osobe sa sjedištem na području Grada Raba i građani sa prebivalištem na području Grada Raba.

Prijedlog za dodjelu javnog priznanja Grada Raba podnosi se u pisanom obliku, a pisani prijedlog mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, odnosno naziv te prebivalište ili sjedište podnositelja prijedloga, ime i prezime predložene fizičke osobe ili naziv pravne osobe na koju se prijedlog odnosi uz navođenje osnovnih podataka o predloženoj osobi, naziv javnog priznanja i područje za koje se se prijedlog podnosi te iscrpno obrazloženje prijedloga, odnosno postignuća i doprinosa za koje se predlaže dodjela javnog priznanja.

Prijedlozi s obrazloženjem i naznakom vrste priznanja dostavljaju se Komisiji do 8. veljače 2021. godine (ponedjeljak) putem pisarnice Grada Raba, Trg Municipium Arba 2, s naznakom “Za dodjelu javnih priznanja Grada Raba”.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")