Ana Schutt
BRAČ GLAS OTOKA IZDVOJENO

FOTO/VIDEO Humanitarna akcija Bračana po preslatkoj recepturi za Banovinu

Inicijatorica preslatke humanitarne akcije za obitelji s potresom pogođenog područja, Ana Schutt danonoćno je kroz sedam dana u suradnji s otočnim DVD-ovima i Moto klubom Brač prikupljala kolače koje su izradile aktivistice, humanitarke i domaćice.

Ana Schutt, slastičarka po struci, za Glas otoka otkriva kako je došla na ideju da pokrene ovu akciju, no nije ni sanjala ovoliki odaziv. Naime, prikupljeno je preko 400 kila suhih kolača koji su jutros, 16. siječnja, otpremljeni za obitelji s potresom pogođenog područja. Akcija je organizirana putem društvenih mreža i osim navedenih dionika, u prikupljanju kolača sudjelovali su još i TZO Sutivan, Pastoralni centar u Postirama, te pojedinci humanitarci u Pučišćima, Selcima, Sumartinu, Nerežišću i Bolu.

“Da ćemo ostvariti ovo što smo napravile, nismo se nadale. Devet žena iz svih bračkih općina i grada Supetra je svojom aktivnošću zajedno motiviralo otok Brač da se ispeče preko 400 kila kolača. Ja sam osobno slala pozive svim udrugama, DVD-ovima, čiji sam i sama član, te turističkim zajednicama, grupama na Facebooku, plakatima…. Akciji su se pridružili sva bračka mista od Sumartina, Pražnica, Humca, Dračevice pa do Ložišća, a neke su bračke žene koje žive u Splitu poslale kolače da i one budu dio ove akcije”, otkriva nam Ana Schutt.

Zbog velike količine kolačiće dostavljaju članovi DVD-a Milna i Moto kluba Brač koji su ranom zorom krenuli kako bi kolačiće dopremili do ručka. Osim slatkih delicija, prikupljane su i ostale potrepštine, kako za odrasle tako i za one najmlađe, te građevinski materijal potreban za izvođenje radova na urušenim kućama. U radove se uključuju i članovi Moto kluba Brač, koji će na terenu ostati vremenski prema potrebi.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

BRAČ KUHA ZA BANOVINU Dalmatinska kuhinja za stanovnike s potresom pogođenog područja

Vedran Morin