22. siječnja 2021.
Press/Vlada RH
COVID19

U Rijeku dopremljena nova pošiljka zaštitne opreme

U Rijeku je uplovio brod APL California s novom pošiljkom zaštitne opreme koju je Vlada RH putem Ravnateljstva za robne zalihe i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini nabavila od tvrtke Sinopharm.

Ovo je treća isporuka zaštitne opreme iz Kine u siječnju, a njome se, kao i isporukama koje su joj prethodile, osigurava kontinuitet opskrbe i popunjenost zaliha zaštitne opreme potrebne radi suzbijanja epidemije koronavirusa, priopćeno je iz Vlade.

Iskrcaj opreme počet će tijekom dana, a oprema će nakon toga biti prevezena u logistički centar civilne zaštite u Jastrebarskom, otkuda će biti dalje dostavljena zdravstvenim i ustanovama socijalne skrbi, kao i drugim tijelima koja sudjeluju u naporima na suzbijanju epidemije. Vrijednost dostavljene robe je 905.934,00 eura, a isporučeno je 950.000 FFP2 maski, 192.800 zaštitnih odijela te 175.000 nazuvaka.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.