24. siječnja 2021.
GLAS OTOKA LOŠINJ

Potpisivanje ugovora za projekt dogradnje luke Mrtvaška na Lošinju

Županijska lučka uprava Mali Lošinj u svojstvu naručitelja, odnosno predstavnik naručitelja ravnatelj Filip Balija u petak, 15. siječnja u 11 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka potpisat će ugovor za radove na projektu “Dogradnja luke otvorene za javni promet Mrtvaška na Lošinju”.

Potpisivanju ugovora će pristupiti i tvrtka Texo Molior d.o.o. iz Cavtata te Impresa Construzioni Mentucci Aldo S.R.L. iz Italije u svojstvu izvođača radova, koji su kao ekonomski najpovoljniji ponuđači u provedenom postupku javne nabave ponudili iznos od 57.180.492,45 milijuna kuna s PDV-om. Prema tom ugovoru, radove izvođač treba izvesti u vremenskom razdoblju od dvadeset i dva mjeseca, od dana uvođenja u posao, koji se evidentira upisom u građevinski dnevnik, a iste dovršiti do dana uspješne primopredaje radova.

Potpisivanju će prisustvovati i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Nakon dovršetka radova i dobivanja uporabne dozvole, Republika Hrvatska, Primorsko-goranska županija i otok Lošinj dobit će izgrađenu luku županijskog značaja, s lukobranom dužine 105 metara, dvije trajektne rampe i operativnim platoom u dužini od 95 metara s pripadajućim gatom za interventni prihvat vezova za domicilno stanovništvo.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

FOTO Kreće realizacija projekta dogradnje luke Mrtvaška na Lošinju

Glas otoka

Aktivno se sprovodi postupak rješavanja komunalnih vezova u nadležnosti ŽLU Mali Lošinj

Glas otoka

ŽLU Mali Lošinj priopćenjem se oglasila u svezi Inine benzinske pumpe u Malom Lošinju

Glas otoka

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.