24. siječnja 2021.
GLAS OTOKA PAG

Grad Pag nabavio opremu za gospodarenje otpadom

Na temelju javnog poziva za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme za gospodarenje otpadom na otocima, Grad Pag je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavio opremu za gospodarenje otpadom.

Tako su nabavljeni ROLO kontejner za otpad, zapremnine oko 18 m3 – 1 komad, PRESKONTEJNER sa sabijanje otpada, tip Averman MPC-5, zapremnine 5 m3 – 2 komada i BALIRKA vertikalna, tip Bramidan B 20 – 1 komad.

Oprema je isporučena u Reciklažno dvorište u Pagu te je dana na upravljanje tvrtki Čistoća Pag d.o.o. Vrijednost Ugovora je 242.500,00 Kn s PDV-om, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao 60%, a Grad Pag 40% od ukupnog iznosa.

Nabavom komunalne opreme unaprijedit će se sustav odvojenog sakupljanja otpada koji uključuje i posebne kategorije otpada, radi njegova prijevoza s otoka na kopno i predaje na obradu. Osigurat će se kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja komunalnim otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode, objavljeno je na stranicama Grada Paga.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Kreću radovi na izgradnji rotora u gradu Pagu

Glas otoka

Iz Paga i Povljane u Sisačko-moslavačku županiju otpremljena dva šlepera s humanitarnom pomoći

Glas otoka

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokretati postupak protiv gradonačelnika Paga

Glas otoka

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.