22. siječnja 2021.
Glas otoka
IZBOR UREDNIKA KOLUMNE

SLUČAJ KAMP KUĆICE Svoja saznanja prenijeli smo kolegama

Nakon objave članka kolegice Ane Raić-Knežević na portalu Telegram o snimci koja kruži društvenim mrežama, a u kojoj se iznose optužbe o preprodaji kamp kućica koje je dostavila Jadranka Grupa iz Malog Lošinja za potrebite obitelji na području Banovine, zaprimili smo više reakcija naših čitatelja te se ovim putem očitujemo.

Naime, za postojanje snimke Glas otoka je doznao još 08. siječnja kada smo istu zatražili od samog autora istovremeno dok je javno prozivao “novinarčiće” koji trčkaraju za političarima. Toga je dana urednik portala koji se, opće je poznato, ozbiljno prihvaća istraživačkih tema, zaprimio odgovor “za sada ništa”. Nastavno na takav odgovor te činjenicu da središnja Hrvatska nije područje koje pokriva ovaj medij, redakcija je odlučila da se s tom temom nećemo baviti jer, ruku na srcu, imamo dovoljno istraživačkih radnji na otocima do te mjere da smo neke primorani odgoditi.

Međutim, N.N. je bio brz i spretan te je sporni tonski zapis presnimio i podijelio na društvenim mrežama, a zatim je sporna snimka stigla i do main stream portala, stoga smo pružili ruku kolegicama i kolegama te smo im potvrdili njezinu autentičnost. Za Glas otoka ova tema je završena i prije nego je počela, no to ne znači da nećemo nastaviti surađivati s kolegama ustupajući ključne informacije kako bi se razotkrila sudbina nestalih kamp kućica. Od rujna 2019. kada se portal pokrenuo, što je u više navrata i naglašavano u kolumnama, Glas otoka redovito surađuje s nekolicinom kolega s vrha medijske piramide, a to će se nastaviti bezuvjetno i ubuduće.

Još od potresa koji se dogodio 29. prosinca pratimo događanja na stradalom području donoseći relevantne informacije i pozivajući na brojne humanitarne akcije. Iako pojedinci očito još uvijek ne shvaćaju koliki je značaj novinarstva u ovakvim situacijama, upravo se zahvaljujući “novinarčićima” solidarizirala cijela Hrvatska kako bi se pomoglo stradalima u potresu koji je iza sebe ostavio 8 ljudskih života, od kojih je najmlađa imala samo 13 godina. Iz pijeteta prema žrtvama ne tražimo zahvale za dosad učinjeno već nastavljamo raditi svoj posao.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.