22. siječnja 2021.
Preslika/MUP
HRVATSKA

Pokrenuta web aplikacija za prijavu šteta na PG-ovima s područja stradalog u potresu

Ministarstvo poljoprivrede i HAPIH su dostupnom učinili aplikaciju za prijavu šteta na poljoprivrednim gospodarstvima s područja stradalog u potresu.

Registrirani poljoprivrednici tako mogu putem web aplikacije potresi.mps.hr, osim oštećenja poljoprivrednih resursa (gospodarskih zgrada i objekata, poljoprivrednih površina i stoke), prijaviti i potrebe za stočnom hranom, izmještanjem stoke, kao i poteškoće sa prodajom poljoprivrednih proizvoda.

Podaci koji su već prikupljeni dosadašnjim obilaskom terena poljoprivrednih savjetnika bit će uneseni u aplikaciju i koristit će se u svrhu pripreme i provedbe mjera namijenjenih obnovi poljoprivrednog potencijala, koja će se financirati iz Programa ruralnog razvoja, navode iz resornoga Ministarstva.

Svim poljoprivrednicima koji nisu u mogućnosti sami prijaviti štetu na raspolaganju stoje poljoprivredni savjetnici putem telefonskih brojeva:

  • Ivan Danjek, 091 4882 715
  • Jasmina Vagan, 099 4926 460
  • Davorin Hrsto, 091 4882 803

U ovom trenutku Ministarstvo poljoprivrede i HAPIH uspostavili su kontakt s 3017 poljoprivrednih gospodarstava u Sisačko-moslavačkoj županiji, od kojih je polovina i fizički obiđeno na terenu te su ustanovljena oštećenja na gospodarskim objektima kod 1280 PG-ova, mehanizacije i strojeva kod 176 PG-ova i na proizvodnim površinama kod 47 PG-ova. Osigurano je premještanje 271 grla stoke s 41 PG-a te je ukupno posredovano u prodaji 114 grla svih vrsta i kategorija stoke.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.