22. siječnja 2021.
Preslika / Dnevnik.hr
COVID19 POLITIKA

Objavljene nove mjere Stožera za prelazak granice

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, obznanio je nove odluke Stožera civilne zaštite RH.

“Donesena je nova odluka o granicama koja je usklađena s preporukama Vijeća, popis država koji je sastavni dio odluke donosit će HZJZ, a prema tim putnicima primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere. To znači da će pri ulasku u Hrvatsku morati pokazati negativan test i ići u izolaciju od 14 dana. Karantena se može skratiti na 7 dana ako osoba sama o svom trošku obavi PCR testiranje”, istaknuo je ministar.

“Zbog povećanog broja osoba koje putuju s ciljem dopremanja pomoći i volontiranja u potresom pogođenim područjima, uvedena su posebna pravila te će oni moći ući u Republiku Hrvatsku temeljem prethodne suglasnosti Stožera civilne zaštite. Drugim riječima, bez testa, dok će putnici koji ulaze u Hrvatsku iz trećih zemalja imati slične uvjete kao oni koji putuju iz Unije, ali po dolasku iz trećih zemalja zbog neodgodivih razloga kao što su bolest, pogreb i drugo. Ulazak će se ograničiti na maksimalno 12 sati”, naglasio je Davor Božinović.

Odluka o privremenom ograničavanju prelaska graničnih prijelaza RH nalazi se na sljedećoj poveznici.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.