22. siječnja 2021.
Press/PU istarska
CRNA KRONIKA

Načelnik policije u posljednji tren spriječio čovjeka u pokušaju samozapaljenja

Policijski službenici su u utorak, 12. siječnja, na području Sinja spasili muškarca koji je prijetio da će se zapaliti na javnome mjestu.

Kako se navodi u priopćenju PU splitsko-dalmatinske, muškarac je polio zapaljivu tekućinu i uzeo upaljač, prijeteći da će se zapaliti. Na mjesto događaja stigli su vatrogasci, policajci i djelatnici hitne medicinske pomoći. Mjesto događaja je osigurano i zatražen je dolazak pregovarača specijalne jedinice policije.

Međutim, načelnik Policijske postaje Sinj, koji je bio na mjestu događaja, započeo je s njim razgovor kako bi ga pokušao uvjeriti da odustane od namjere da se ozlijedi, slušao ga je i uporno razgovarao s njim kako bi situaciju koja se događala na javnom mjestu prekinuo, svakako pokušavajući izbjeći da bilo tko bude ozlijeđen. Tijekom razgovora, u jednom trenutku kada je izgledalo vjerojatno da će muškarac upaliti upaljač i aktivirati požar, načelnik postaje ga je fizički savladao, a drugi policijski službenik ga je uhvatio za ruku i  oduzeo mu upaljač, te su mu način spasili život.

U događaju nisu nastupile štetne posljedice, niti je bilo tko zadobio ozljede, te je brzom reakcijom žurnih službi vrlo brzo okončana krizna situacija na terenu uz angažman načelnika policijske postaje i policijskih službenika PP Sinj.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.