22. siječnja 2021.
Press/TZ Bol
BRAČ GLAS OTOKA

Boljani pripremaju nove pomoći za Banovinu

I nakon povratka dviju ekipa koje su pomagale u saniranju područja u Sisačko-moslovačkoj županiji, koju je 29. prosinca pogodio razoran potres, mještani Bola na Braču nastavljaju s pripremanjem novih akcija, javlja lokalni portal boljani.info.

U tamošnjemu Centru za kulturu dragovoljno se donira novac kojim se kupuju lijekovi, hrana za bebe, ali i za nabavku građevinskoga materijala za popravak oštećenih kuća, prenosi Brač danas.

Građevinski materijal već otišao za Petrinju

Općina je odredila prvi iznos od 50.000 kuna, ali želi znati kome će se popraviti kuća. Naknadno je načelnik Tihomir Marinković odobrio i plaćanje računa tvrtki “Berica”, u iznosu od 5.350 kuna, kojim je kupljen građevinski materijal i otišao je s prvom grupom prema Petrinji za popravak krova kako bi se u kući moglo stanovati.

Građevinari i vatrogasci spremaju se na put

Iz mini stožera koji u Centru za kulturu vodi ravnateljica Ivana Bošković sa svojim suradnicima bolski portal boljani.info saznaje da se spremaju na put idući tjedan bolski građevinari i vatrogasci, a u planu im je jednoj petrinjskoj obitelji s dvoje djece izgraditi montažnu kućicu.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.