22. siječnja 2021.
croatia.hr
POLITIKA

Natječaj za financiranje projekata iz područja razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području Splitsko-dalmatinske županije

Splitsko-dalmatinska županija otvorila je Natječaj za financiranje projekata iz područja razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području županije u 2021. godini. Predmet natječaja je promocija, zaštita i revitalizacija pomorske baštine te promocija projekta “Pomorsko je dobro” na području Splitsko-dalmatinske županije u 2021. godini.

Ciljevi su stvoriti ponudu proizvoda i doživljaja utemeljenu na tradiciji pomorstva i ribarstva, promocija projekta “Pomorsko je dobro”, ostvaruje se očuvanje, zaštita, razvoj i promicanje pomorske baštine kroz turističku valorizaciju na načelima održivog turizma i pomorstva, promicati znanstvena postignuća i znanstvena istraživanja u području pomorstva, promicati povijesne i prirodne vrijednosti i pomorsku baštinu Splitsko-dalmatinske županije, siguran i ekološki održiv pomorski promet i pomorska infrastruktura, poticanje primjene odgovarajućih ekoloških standarda u zaštiti i valorizaciji pomorskog okoliša te smanjiti štetne posljedice onečišćenja s pomorskih objekata, međunarodno promovirati stoljetno iskustvo tradicionalne gradnje drvenih brodica i brodova (kalafati), objediniti atrakcije i priče povezane s tradicijom ribarstva te time stvoriti kritičnu masu atrakcija kako bi se tema ribarstva učinila atraktivnom za posjetitelje, očuvati i revitalizirati tradiciju ribarstva i edukacija lokalnog stanovništva.

Pravo na podnošenje prijave imaju:

  • udruge (neprofitne organizacije),
  • jedinica lokalne samouprave,
  • lokalne turističke zajednice,
  • javne ustanove (bez proračunskih korisnika SDŽ),

Prijave se mogu poslati za sufinanciranje projekata koji će se provoditi tijekom 2021. godine. Svaka organizacija ima pravo na ovaj natječaj poslati samo jednu prijavu. Kriteriji za odabir te kako se može ostvariti prednost u financiranju projekta detaljno je opisano u Programu razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području Splitsko-dalmatinske županije.

Natječaj je otvoren 30 dana od dana objave na mrežnoj stranici Splitsko-dalmatinske županije dalmacija.hr, gdje se nalazi i potrebna dokumentacija te ostale potrebne informacije. Također, sva pitanja vezana uz ovaj natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte tina.martinic@dalmacija.hr.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.