22. siječnja 2021.
Ilustracija: Pixabay
COVID19

COVID-19 Dnevno izvješće županijskih stožera

U posljednja 24 sata zabilježeno je 759 novih slučajeva zaraze koronavirusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4903. Među njima je 2048 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 185 pacijenata.

Izradio: Sandro Puncet

Nažalost, od posljedica koronavirusa, preminule su 43 osobe. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 220.982 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4446 preminulo, ukupno se oporavilo 211.633 osoba od toga 789 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 18.381 osoba. Do danas su ukupno testirane 1,087.992 osobe, od toga 7074 u posljednja 24 sata.

Svi testni centri u Republici Hrvatskoj

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija:

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 610 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 40 novozaraženih osoba s područja županije. Za 31 osobu radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 1 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Rijeka (1). U epidemiološkoj obradi nalazi se 8 osoba.

Izliječene su 22 osobe. Trenutno je 262 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1139 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 52 osobe, od toga je 5 osoba u respiracijskom centru.

Primorsko-goranska županija:

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su 73 osobe ozdravile. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti iznosi 976. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađen 761 uzorak, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je relativno nizak za ovaj drugi epidemijski val i iznosi 10.2 posto, ističu epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka na bolničkom liječenju nalaze se 93 osobe, a na respiratoru je 5 pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti preminula je, nažalost, jedna osoba.

Čeka se objava podataka po naseljima.

Ličko-senjska županija:

Nastavlja se negativan trend oboljelih na području Ličko-senjske županije. Ukupan broj oboljelih u posljednjih sedam dana iznosi 65. Broj oboljelih na 100.000 stanovnika u prethodnih tjedan dana iznosi 127, podsjećamo da je u prvom tjednu 12 mjeseca taj broj iznosio 792.  Dana 4.12. se bilježi najveći broj od 560 aktivnih slučaja na području županije, od 5.12. bilježi se pad aktivnih slučaja što je vidljivo iz grafikona te on danas iznosi 76 aktivnih slučaja oboljenja od COVID-19. Na današnji dan broj hospitaliziranih iznosi 18 dok je u prosincu taj broj iznosio i više od 50.

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 7 je novooboljelih osoba od COVID-19, 4 osobe su izliječene te je jedna osoba preminula. 2 oboljele osobe su s područja Gospića te 5 korisnici doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije-podružnica Udbina. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

U OB Gospić preminula je jedna muška osoba (92 godine) korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Ličko senjske županije-podružnica Udbina.  Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2732 osobe od čega je 76 aktivnih slučaja, 92 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 2564 osobe.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 89 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 217 mjera samoizolacije. Provjerom utvrđeno jedno kršenje izrečenih mjera.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije 15 je novozaraženih osoba koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Novozaražene osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar(10), Biograd(1), Bibinje(1), Novigrad(2) i Pašman(1). Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 251 uzorak, a pod aktivnim nadzorom je 1210 osoba.
Od posljedica infekcije koronavirusom preminuo je 98-godišnji muškarac. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitaliziran je 41 bolesnik od kojih je 7 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 13 pacijenata.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije. Jučer je u Zavod za javo zdravstvo Zadarske županije stiglo novih 975 doza cjepiva od čega je polovica namijenjena Šibensko-kninskoj županiji. Do sada su tako u našu županiju u trima pošiljkama stigle ukupno 1.672 doze cjepiva koje su raspoređene u domove umirovljenika, zdravstvene ustanove te manji dio u ordinacije obiteljske medicine. Do sada je cijepljena 1121 osoba u Zadarskoj županiji, od kojih je 285 korisnika i štićenika domova za stare i nemoćne.

I dalje na područje Zadarske županije dolaze obitelji s područja stradalih u potresu, a neki su se već i vratili svojim domovima. Na našem području trenutno je 345 osoba iz Sisačko-moslavačke županije, a 5 ih se vratilo. Molimo sve obitelji ili njihove domaćine, ukoliko imaju potrebe za bilo kakvom vrstom pomoći (hrana, odjeća, liječnička skrb ili bilo koji drugi oblik zdravstvene zaštite) da se jave na telefonski broj 350-318 ili e-mail stozercz@zadarska-zupanija.hr.

Sve stanovnike Zadarske županije koji su u svoje domove primili obitelji s područja pogođenih potresom i dalje pozivamo da nam dostave njihove podatke zbog evidencije o broju ljudi na našem području, njihovim potrebama te kako bi mogli dostaviti informacije Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Informaciju možete dostaviti i na e-mail Stožera civilne zaštite Zadarske županije (stozercz@zadarska-zupanija.hr).

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 43 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije. Nažalost, preminula je muška osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije, koja se liječila u šibenskoj bolnici. Trenutno je 130 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 31 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 15 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 607 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 205 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Molimo građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 668 obrađenih testova danas je 61 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 17, Hvara 7, Kaštela 2, Makarske 1, Omiša 3, Sinja 4, Solina 4, Starog Grada 1, Trogira 1, Vrgorca 1, Vrlike 1, Jelse 7, Klisa 1, Milne 1, Otoka 2, Podgore 1, Podstrane 1, Selca 5 i Šolte 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 34 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2368 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 131 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 7 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije muške osobe stare 76 i 90 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

Dubrovačko-neretvanska županija:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom (15 je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 11 osoba iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, tri iz Ploča, dvije iz Orebića, jednoj iz Opuzena te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo deset osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 11 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 30 osoba: 12 iz Dubrovnika, sedam iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Metkovića, dvije iz Korčule, jedna iz Vele Luke i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 32 osobe pozitivne na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji. U posljednja 24 sata obrađeno je 219 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 35 168 uzoraka. U samoizolaciji su 692 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 180 slučajeva kršenja samoizolacije (57 na graničnim prijelazima).

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.