24. siječnja 2021.
COVID19

COVID-19 Dnevno izvješće županijskih stožera

U posljednja 24 sata zabilježeno je 230 novih slučajeva zaraze koronavirusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4976. Među njima je 2140 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 191 pacijent.

Izradio: Sandro Puncet

Nažalost, od posljedica koronavirusa, preminulo je 35 osoba. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 220.223 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih su 4403 preminule, ukupno se oporavilo 210.844 osobe od toga 718 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 17.679 osoba. Do danas je ukupno testirano 1,080.918 osoba, od toga 3141 u posljednja 24 sata.

Svi testni centri u Republici Hrvatskoj

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija:

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 50 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđena je 1 novozaražena osoba s područja županije. Izliječeno je 41 osoba. Trenutno je 244 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1101 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 52 osobe, od toga je 5 osoba u respiracijskom centru. U tjednu od 5. – 10. siječnja, cijepljene su ukupno 862 osobe (266 u sustavu socijalne skrbi, 596 zdravstvenih djelatnika). Sveukupno, u Istarskoj županiji do sada je cijepljeno 1350 osoba.

Primorsko-goranska županija:

O aktualnoj epidemiološkoj situaciji na konferenciji za medije izvijestio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović te istaknuo kako se i dalje bilježi pozitivan trend pada oboljelih. Tijekom nedjelje testirani su samo hitni bolnički slučajevi, ukupno njih 157, a pozitivan nalaz na koronavirus utvrđen je kod 10 osoba, što je 6,4 posto od testiranih.

“Ozdravila je 131 osoba tako da je trenutni broj aktivnih slučajeva ispod tisuću i iznosi 976“, rekao je Mićović te dodao da je od početka drugog vala epidemije prosječni udio oboljelih među testiranim u PGŽ 16,2 posto dok je u istom razdoblju na razini RH taj postotak bio 20,4 posto. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju se nalazi 95 osoba. Od tog je broja na respiratoru 6 pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti preminula je, nažalost, jedna osoba iz Istarske županije.

Ličko-senjska županija:

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19, 16 osoba je izliječeno. U KBC Rijeka preminula je jedna muška osoba (71 godina) s područja Perušića.

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2725 osoba od čega je 74 aktivnih slučaja, 91 osoba je preminula te je ukupno izliječeno 2560 osoba. U posljednja 24h provedeno testiranje nad 22 osobe. Na području PU ličko-senjske aktivno je 230 mjera samoizolacije. Provjerom utvrđena dva kršenja izrečenih mjera.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije 15 je novooboljelih osoba od koronavirusa, a dvije su osobe preminule. Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar(11), Benkovac(2) i Biograd(1) te općine Vrsi(1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 154 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 1297 stanovnika, a izliječeno je još 38 osoba. Od posljedica infekcije koronavirusom preminuo je muškarac u dobi od 80 godina te žena u dobi od 86 godina.

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 50 bolesnika od kojih je 7 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 13 pacijenata. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Prema dosad pristiglim podatcima, na području Zadarske županije trenutno boravi 328 osoba s područja stradalih u potresu. Molimo sve obitelji ili njihove domaćine, ukoliko imaju potrebe za bilo kakvom vrstom pomoći (hrana, odjeća, liječnička skrb ili bilo koji drugi oblik zdravstvene zaštite) da se jave na telefonski broj 350-318 ili e-mail stozercz@zadarska-zupanija.hr.

Sve stanovnike Zadarske županije koji su u svoje domove primili obitelji s područja pogođenih potresom i dalje pozivamo da nam dostave njihove podatke zbog evidencije o broju ljudi na našem području, njihovim potrebama te kako bi mogli dostaviti informacije Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Informaciju možete dostaviti i na e-mail Stožera civilne zaštite Zadarske županije (stozercz@zadarska-zupanija.hr).

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije osam osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. Trenutno je 128 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 30 osoba, od kojih su tri osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 14 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 570 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 40 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. U proteklom tjednu, od 4.-10. siječnja 2021., ukupno je oboljela 181 osoba: 79 ih je s područja Šibenika, 17 s područja Drniša, 21 osoba je s područja Knina, 22 su s područja Vodica, po 3 osobe s područja Murtera, Unešića, Kistanja i Pirovca, po 7 osoba s područja Tisnog i Bilica, šest osoba s područja Primoštena, 2 osobe s područja Skradina, jedna osoba s područja Civljana te 7 osoba koje borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje.

Molimo građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 115 obrađenih testova danas je 20 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid-infekciju, i to iz Splita 11, Kaštela 1, Sinja 2, Trilja 2, Vrlike 1, Muća 2 i Šolte 1 osoba.Od ukupnog broja novooboljelih 36 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2250 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju u KBC-u Split nalazi se 138 covid-pozitivnih osoba, dok se 8 osoba nalazi na respiratoru.Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna muška osoba stara 85 godina.Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na covid-infekciju.

Dubrovačko-neretvanska županija:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o dvije osobe iz Župe dubrovačke, jednoj iz Dubrovnika i jednoj iz Opuzena. Ukupno su zaražene dvije osobe muškog spola i dvije osobe ženskog spola, a za njih troje je utvrđena epidemiološka veza. Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1941.)

Izliječeno je 28 osoba: 18 iz Dubrovnika, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Metkovića te dvije iz Konavala. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 28 osoba pozitivnih na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 46 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 34 949
uzoraka. U samoizolaciji je 645 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (svih šest na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 180 slučajeva kršenja samoizolacije (57 na graničnim prijelazima). Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.