24. siječnja 2021.
COVID19

COVID-19 Dnevno izvješće županijskih stožera

U posljednja 24 sata zabilježeno je 646 novih slučajeva zaraze koronavirusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5499. Među njima je 2131 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 193 pacijenata.

Nažalost, od posljedica koronavirusa, preminulo je 26 osoba. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 219.993 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 4368 preminulo, ukupno se oporavilo 210.126 osoba od toga 919 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 18.147 osoba. Do danas je ukupno testirano 1,077.777 osoba, od toga 7215 u posljednja 24 sata.

Svi testni centri u Republici Hrvatskoj

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija:

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 325 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 3 novozaražene osobe s područja županije. Kod 2 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Rijeka (1), Italija (1). U epidemiološkoj obradi nalazi se 1 osoba.

Izliječeno je 21 osoba. Trenutno je 284 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 978 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju na liječenju je 49 osoba, od toga je 6 osoba u respiracijskom centru.

Primorsko-goranska županija:

Prema informacijama epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, na području Primorsko-goranske županije 69 je novozaraženih koronavirusom, dok je 189 osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ se smanjio za 121 u odnosu na jučer pa iznosi 1107. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 742 uzorka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je i danas u padu te iznosi 9.3%.

Iz Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka javili su kako se na bolničkom liječenju nalaze 94 osobe. Od tog je broja na respiratoru 6 pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti preminule su, nažalost, 2 osobe.

Od naselja na otocima, nove slučajeve bilježe Krk, Dobrinj i Vrbnik (1), Baška (2) i Mali Lošinj (4). Tabelarni prikaz prema ostalim jedinicama lokalne samouprave:

Ličko-senjska županija:

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 5 je novooboljelih osoba od COVID-19, 14 osoba je izliječeno te je 1 osoba preminula. 2 oboljele osobe su s područja Gospića te po jedna s područja Senja, Novalje i Udbine. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U OB Gospić preminula je jedna muška osoba (93 godine) s područja Gospića. Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2725 osoba od čega je 91 aktivan slučaj, 90 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2544 osobe.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 48 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 222 mjere samoizolacije.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije 29 je novooboljelih osoba od koronavirusa, a jedna je osoba preminula. Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar(18), Biograd(1) i Benkovac(2) te općina Bibinje(1), Kolan(1), Pašman(2), Polača(1), Poličnik(1), Ražanac(1) i Sv.Filip i Jakov(1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 288 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 1150 stanovnika, a od bolesti su se oporavile još 42 osobe. Od posljedica infekcije koronavirusom preminula je 87-godišnja žena.

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 47 bolesnika od kojih je 8 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 13 pacijenata. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Prema dosad pristiglim podatcima, na području Zadarske županije trenutno boravi 327 osoba s područja stradalih u potresu. Molimo sve obitelji ili njihove domaćine, ukoliko imaju potrebe za bilo kakvom vrstom pomoći (hrana, odjeća, liječnička skrb ili bilo koji drugi oblik zdravstvene zaštite) da se jave na telefonski broj 350-318 ili e-mail stozercz@zadarska-zupanija.hr.

Sve stanovnike Zadarske županije koji su u svoje domove primili obitelji s područja pogođenih potresom i dalje pozivamo da nam dostave njihove podatke zbog evidencije o broju ljudi na našem području, njihovim potrebama te kako bi mogli dostaviti informacije Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Informaciju možete dostaviti i na e-mail Stožera civilne zaštite Zadarske županije (stozercz@zadarska-zupanija.hr).

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 3 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije. Trenutno je 126 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 30 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 16 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 547 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 30 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Molimo građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 563 obrađena testa danas je 76 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 29, Hvara 1, Kaštela 18, Omiša 2, Sinja 13, Solina 6, Trilja 5, Vrgorca 2, Vrlike 2, Brela 1, Dicma 1, Hrvaca 1, Otoka 2, Podbablja 1, Segeta 1 i Tučepi 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 36 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 2073 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 129 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije osobe; jedna ženska osoba stara 86 i jedna muška osoba stara 71 godinu (osoba je imala prebivalište na području DNŽ). Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.

Dubrovačko-neretvanska županija:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom (dva su utvrđena brzim antigenskim testovima). Radi se šest osoba iz Blata, pet iz Dubrovnika, tri iz Vele Luke, dvije iz Pojezerja, po jednoj iz Konavala i Metkovića te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 13 osoba muškog spola i sedam osoba ženskog spola, a za njih 16 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječene su 32 osobe: 17 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, četiri iz Konavala, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Opuzena, Ploča i Zažablja te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije. U OB Dubrovnik hospitalizirane su 32 osobe pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 475 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 34 903 uzorka. U samoizolaciji su 624 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije. (oba na granici) Od početka pandemije utvrđena su ukupno 174 slučaja kršenja samoizolacije (51 na graničnim prijelazima). Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.