Ivana Vranješ/Glas otoka
HRVATSKA ZAGREB

Pjesmom uljepšan Božić djelatnicima i pacijentima triju zagrebačkih bolnica

U životopisnim kostimima likova iz bajki i crtanih filmova osobe iz javnog života su u petak 25. prosinca ispred KB Dubrava u Zagrebu pjesmom, plesom i poklonima uljepšali Božić djelatnicima i covid pacijentima.

Ivana Vranješ/Glas otoka

Oko 30-ak sudionika hvalevrijedne akcije s prozora najveće hrvatske covid bolnice pozdravili su zdravstveni djelatnici kojima ovakav znak pažnje puno znači u teškim trenucima. Akciju su inicirale glumica, redateljica i scenaristica Petra Radin i nekadašnja novinarka RTL-a Nives Polovina – Barun.

“Do akcije je došlo spontano. Htjeli smo izvesti malu predstavu uz podjelu poklona i sitnih kolačića. No, oko akcije se okupila grupa entuzijasta. Svi su izrazili želju da dočekaju božićno jutro u ovom okružju te daju snagu i energiju ljudima u bolnici. Svatko nažalost ima nekoga koji leži u ovoj bolnici”, rekla je Nives Polovina-Barun.

Lovkinja iz kviza “Potjera”, Morana Zibar, za Glas otoka je rekla da nije niti trenutak dvojila da sudjeluje u akciji.

“Svima je ova godina teška, a nažalost nekima je još gore. Vjerujem da smo danas ovom akcijom barem malo izmamili osmijeh na licima onih kojima je teško”, istaknula je Morana Zibar.

Glumac Satiričkoga kazališta Kerempuh Filip Detelić je istaknuo je kako u vrijeme pandemije Covid-19 su važni ljubav i zajedništvo.

“Okupili smo se da ljudima koji se bore protiv Covid-a dočaramo koliko god je moguće duh Božića. Stoga za mene sudjelovanje u ovoj akciji znači sve ono što predstavlja bit Božića“, izjavio je Detelić.

Pjevačica i skladateljica Ivana Husar je rekla da je akcija božićni dar za sve one koji zbog toga što spašavaju živote i one kojima su životi ugroženi, a ne mogu biti sa svojim najmilijim za blagdanskim stolom.

“Oni ovakav znak naše pažnje zaslužuju. Lijepo je da svi imamo priliku odužiti se, te se nadam da smo im uljepšali Božić”, istaknula je Husar.

Medicinska sestra s Covid odjela, Mateja Zajec, za Glas otoka je rekla da je akcija velika podrška pacijentima i djelatnicima bolnice.

“Dirnuta sam akcijom jer smo svi u ovim teškim trenucima u bolnici bez svojih obitelji. Ova akcija vrijedi puno više nego da smo dobili nešto materijalno“, rekla je Zajec.

Na akciji je zahvalna i medicinska sestra Marica, koja je istaknula da je Božić jedan od najljepših blagdana, a nosi sreću i veselje, što je u ovom trenutku pacijentima i djelatnicima KB Dubrava najpotrebnije.

Glumci, pjevači i druga poznata lica također su pjesmom i poklonima razveselili pacijente i djelatnike Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević“ i Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Ivana Vranješ

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")