17. siječnja 2021.
Ivana Kolenc "Crkvica u Zapuntelu"
FOTOGLAS IZBOR UREDNIKA IZDVOJENO

‘Crkvica u Zapuntelu’ s otoka Molata otočna je čarolija jeseni

Pri kraju je kalendarska godina, a za njom i osam svjetlopisnih natječaja u organizaciji Glasa otoka. Dobili smo i posljednju nepoznanicu, pobjednika s natječaja “Očaraj”, odnosno “Otočne čarolije jeseni”. U nastavku donosimo rezultate, ali i ukupni plasman kroz godinu te najavljujemo odabir najbolje od najboljih.

Pobjedničke fotografije naći će se na kalendaru za 2021. godinu, autori koji su godinu završili u top 10 konačnog plasmana skupa s pobjednicima natječaja dobivaju priznanja portala Glas otoka, dok troje najboljih autora kroz godinu očekuje poklon iznenađenja te troje najboljih autora u izboru pobjednika godišnje fotografije.

U posljednjoj temi “Očaraj” od autora se tražilo da kroz paletu jesenskih boja prikažu čaroliju na otoku, ali raduje nas i što su stizali motivi s kontinenta. Suce je naviše očarala Ivana Kolenc s fotografijom “Crkvica u Zapuntelu”. Podsjetimo, konačnom bodovanju se pristupa tako da prijavljena fotografija sama po sebi donosi 1 bod, prvo mjesto dodatnih 17 bodova, drugo 14, treće i četvrto mjesto 11 bodova, peto i šesto mjesto 9, sedmo i osmo mjesto 6 bodova i deveto te deseto 3 boda.

1. Ivana Kolenc: “Crkvica u Zapuntelu” – 18 bodova
2. Maja Dešpoja – 15 bodova
3. Tea Čop – 12 bodova
4. Antonio Batinić – 12 bodova
5. Petar Kurschner Jr – 10 bodova
6. Antonio Batinić – 10 bodova
7. Barbara Sindičić – 7 bodoba
8. Igor Bogdanić – 7 bodova
9. Jelena Župančić – 4 boda
10.Neven Jović – 4 boda

Preostale radove iz konkurencije “Otočne čarolije jeseni” pogledajte na našoj Facebook stranici.

Ovim rezultatima dobili smo konačni plasman. Šampion s najviše osvojenih bodova je Aleksandar Tomulić, a prati ga vice-šampionka Marinela Vištica Ćepulo, dok je trećeplasirani Goran Grudić.

1. Aleksandar Tomulić 65 bodova,
2. Marinela Vištica Ćepulo 61 bod,
3. Goran Grudić 47 bodova,
4. Jadranka Mamić 41 bod,
5. Đoko Glušica 37 bodova,
6. Ivana Skoblar 34 boda,
7. Dario Dorčić 31 bod,
8. Tea Čop 24 boda,
9. Davor Janeš 23 boda,
10. Ljiljana Dorčić, Ivana Kolenc i Antonio Batinić 22 boda…

Preostaje nam još izabrati najbolju od najboljih, a one se nalaze u fotogaleriji niže. Naravno, Glas otoka će organizirati natječaje i u 2021. godini, za koju želimo da vam je ispunjena zdravljem, veseljem i bogatom kolekcijom fotografija, međutim sudjelovanje više neće biti moguće s dvije fotografije po svakom natječaju kao što je bio slučaj u tekućoj godini. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju, sucima Maji Kraljik i Sandru Puncetu na izdvojenom vremenu te svakome od vas pojedinačno koji ste natječaje najavljivali pa i “lajkali” na društvenim mrežama ili portalima.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.