17. siječnja 2021.
Vedran Morin/Glas otoka
HRVATSKA VJERSKI KUTAK

U zgradi ‘Jadrolinije’ u Rijeci održana tradicionalna molitva uoči blagdana svetog Nikole

U zgradi “Jadrolinije” u Rijeci održana je tradicionalna molitva uoči blagdana svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika i djece.

Molitvu je u petak, 04. prosinca, u organizaciji Apostolata mora Riječke nadbiskupije predvodio vlč. Mato Berišić, a prisustvovali su predstavnici Uprave Jadrolinije, David Sopta, Vjekoslav Dorić, Goran Frković i Marica Njegovan, predsjednica Udruge umirovljenika Jadrolinije te tajnica Odbora za obilježavanje blagdana svetog Nikole.

Ovaj svečani trenutak ove je godine bio zatvoren za javnost zbog pridržavanja epidemioloških mjera i zaštite zdravlja.

“Prigodnom se molitvom svake godine prisjećamo Jadrolinijinih pomoraca poginulih u Domovinskom ratu, ali i zahvaljujemo požrtvovnim i vrijednim pomorcima diljem svijeta, kao i svima onima koji su život posvetili moru. Dan svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, djece i putnika, uvijek izaziva optimizam u nacionalnom brodaru. Nakon brojnih izazova koje je 2020. godina stavila pred Jadroliniju, sveti Nikola se dočekuje s posebnom radošću i nadom u bolje dane koji slijede”, ističu u Jadroliniji.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.